Οι συνθέτες γράφουν στίχους
Μια ιδιαίτερη παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο συνεχόμενες Τετάρτες (13 και 20 Μαρτίου) με τίτλο «Οι συνθέτες γράφουν στίχους…».
Μια ιδιαίτερη παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο συνεχόμενες Τετάρτες (13 και 20 Μαρτίου) με τίτλο «Οι συνθέτες γράφουν στίχους…».
Μια ιδιαίτερη παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο συνεχόμενες Τετάρτες (13 και 20 Μαρτίου) με τίτλο «Οι συνθέτες γράφουν στίχους…».
Στην παράσταση «Οι συνθέτες γράφουν στίχους…» μία εξαιρετική ορχήστρα κάτω από την καθοδήγηση του Σπύρου Κουρκουνάκη παρουσιάζει στίχους που έγραψαν για τα τραγούδια τους οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Δήμος Μούτσης και από τη νεώτερη γενιά οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Ανδρέου και Παντελής Θαλασσινός.
Την ερμηνεία των τραγουδιών έχουν αναλάβει οι Κώστας Μάντζιος και Γεωργία Γρηγοριάδου και από την καινούργια γενιά, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης.
Στο πλαίσιο της συνεχούς ενασχόλησής της ορχήστρας του Σπύρου Κουρκουνάκη με το λόγο του ελληνικού τραγουδιού, αυτή είναι η πέμπτη από τις οχτώ παραστάσεις της σειράς «στιχουργοί εξ αγχιστείας…», η οποία παρουσιάζει τη δουλειά στιχουργών που το κύριο αντικείμενό τους, καλλιτεχνικό ή μη, ήταν άλλο. Έχουν ήδη προηγηθεί τα ελληνικά τραγούδια του Ισπανού ποιητή Federico Garcia Lorca, οι στίχοι που έγραψε για τα θεατρικά του έργα ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, τα τραγούδια του ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου και του καθηγητή – φιλόλογου Ηλία Κατσούλη.
Θα ακολουθήσουν οι μουσικές παραστάσεις με τα τραγούδια του Άκη Πάνου, των στιχουργών που έχουν εργαστεί ως κειμενογράφοι σε διαφημιστικές εταιρίες (Γιάννης Κακουλίδης, Μιχάλης Μπουρμπούλης, Γιώργος Κανελλόπουλος, Αντώνης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Γκανάς) και θα κλείσει αυτή η σειρά με τα τραγούδια του Αλέκου Σακελλάριου, κινηματογραφικά και μη.
Την ορχήστρα αποτελούν οι Κώστας Μιχαλάκης (μαντολίνο, 12χορδη κιθάρα, μπαγλαμάς), Αρετή Κοκκίνου (κλασική κιθάρα), Θαλής Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Μαρία Νίττη (ακορντεόν), Θανάσης Γεωργάρας (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο) και Σπύρος Κουρκουνάκης (πιάνο και μουσική επιμέλεια).
Ρυθμός Stage
Τετάρτη 13 και 20 Μαρτίου
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)
ολες οι ειδησεις
- Κοβέσι στο στόχαστρο: Το «μένουμε Ευρώπη» à la carte της εξουσίας
- Αλλιώς μας τα μαθαίνουν στο σχολείο
- Η «Μαρία», η «Λάουρα» και το κόμμα που ψάχνει όνομα
- Euroleague: Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν 2025-26
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr