Όλα του Νίκου δύσκολα… και του ΠΑΣΟΚ – Το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν που δεν έγινε διπλωματικό «ταβλάκι» στη Νέα Υόρκη
Η ουσία; Καθένας φτιάχνει το αφήγημά του
Η ουσία; Καθένας φτιάχνει το αφήγημά του
Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη κατέληξε σε διπλωματικό… ghosting. Η Αθήνα λέει ότι «αναβλήθηκε» επειδή ο Σουλτάνος είχε πιο σημαντικά ραντεβού με Άραβες και Ισλαμιστές ηγέτες παρουσία Τραμπ. Η Άγκυρα, από την άλλη, ρίχνει το μπαλάκι στην Ελλάδα: «Εσείς κάνατε βιαστικά την ανακοίνωση και μας χαλάσατε το σκηνικό».
Η ουσία; Καθένας φτιάχνει το αφήγημά του: η ελληνική πλευρά ότι ο γείτονας μας άδειασε λόγω υποχρεώσεων, η τουρκική ότι «οι Έλληνες δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό». Κάπως έτσι, το ραντεβού μεταφέρθηκε για «μετά», με τις δύο αντιπροσωπείες να ψάχνουν μια χαραμάδα χρόνου μέσα σε προγράμματα που θυμίζουν Οδύσσεια. Και φυσικά συνάντηση στην Νέα Υόρκη δε θα γίνει, κάποια άλλη στιγμή μόλις πέσουν και τα μποφόρ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Κι επειδή η Τετάρτη μοιάζει η μόνη διαθέσιμη μέρα, όλοι ποντάρουν εκεί. Βέβαια, αν χρειαστεί, η Άγκυρα θα μεταθέσει κάποιον… καφέ με CEO για να χωρέσει τον Κυριάκο.
Το πρόγραμμα Ερντογάν για Τετάρτη
- Καφές με επιχειρηματίες (να μην χαλάσει η χημεία με το τουρκο-αμερικανικό λόμπι).
- Ραντεβού με Μακρόν (ο οποίος πάλι θα του μιλήσει για ΝΑΤΟ και Μεσόγειο).
- Ομιλία για το Κλίμα (μετά τα τρυπάνια στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει άλλη χάρη).
- Συνάντηση με Βιετνάμ και Τούρκους δημοσιογράφους.
- Και το απόγευμα… βαλίτσες για Ουάσινγκτον, γιατί την Πέμπτη έχει Τραμπ.
Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για Τετάρτη
- Ομιλία για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο (όχι, δεν αφορά τα greek memes).
- Συνάντηση με την Wall Street Journal (γιατί πάντα χρειάζεται μια καλή φωτογραφία στη WSJ).
- Ομογενειακή εκδήλωση (πατροπαράδοτη συνταγή).
- Επαφή με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας.
- Ομιλία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ειρήνη (που μάλλον ξέρει περισσότερα από τη φυσική πολιτική).
- Και το βράδυ βράβευση του Πατριάρχη.
Οι δύο ηγέτες παίζουν ακόμα… διπλωματικό «ταβλάκι» στη Νέα Υόρκη. Το θέμα είναι αν θα βρεθεί τελικά το τραπέζι για την παρτίδα ή αν θα μείνουμε με την αναβολή ως «πρόγευση» των ελληνοτουρκικών ισορροπιών.
Όλα του Νίκου δύσκολα…
Του Ανδρουλάκη, ντε! Που ήλπιζε οτι θα τον απογειώσει η Θεσσαλονίκη και το νέο φιλόδοξο Πρόγραμμα που παρουσίασε, αλλά είδε στο τσουβάλι του μισή μοναδούλα κι αυτή με το ζόρι.
Και να πείς οτι δεν προσπαθεί ο άνθρωπος; Σκίζεται. Και κάπως βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Τα λέει χωρίς να κομπιάζει, άρχισε να χαμογελάει και δείχνει οτι δεν τον αφήνει αδιάφορο η αίσθηση του χιούμορ, έστω κι αν δεν το κουβαλάει μέσα του αλλά υιοθετεί σχετικές ατάκες που του «προμηθεύουν» οι συνεργάτες του, όπως αυτή για τον Λοβέρδο και…το ΜΛ-ΚΚΕ.
Αλλά δεν είναι μονάχα οι δημοσκοπήσεις που πληγώνουν μέχρι στιγμής τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρόβλημα είναι και η συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Για παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου που απέφυγε να παραστεί τόσο στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, όσο και στην ομιλία του Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη.
Επίσης, ο Παύλος Γερουλάνος που πετάει κατά καιρούς τα βελάκια του όπως αυτά, πρόσφατα, σε μια συγκέντρωση στην Αριδαία. Ακούστε τι είπε:
«Δυστυχώς πια, έχουμε πάρα πολύ λίγο χρόνο. Αν δεν κουνήσει η βελόνα τους επόμενους δυο μήνες, θα έχουμε πρόβλημα να την κουνήσουμε μέχρι τις εκλογές. Τώρα, είναι η ώρα. Τα κοινά είναι τεράστια, τα οποία περιμένουν από εμάς. Και πρέπει να το κάνουμε τώρα».
Όπως καταλάβατε, όταν λέει βελόνα ο Γερουλάνος εννοεί τον δείκτη των δημοσκοπήσεων που δεν λέει ν΄ανέβει ο άτιμος…Πάντως στη συγκέντρωση αυτή δεν παρέλειψε να φωνάξει στεντορεία τη φωνή: «Εγω είμαι εδώ»! Και ο νοών νοείτω…
Τελευταίο «φασούλι» για τον άρχοντα της Χαριλάου Τρικούπη είναι το think tank που δημιούργησε ο «φαρμακωμένος» από τον Νίκο Ανδρουλάκη, οικονομολόγος και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την λειτουργία του κόμματος.
Το think tank ονομάζεται Progressive Lab με αντικείμενο έρευνες και πολιτικές προτάσεις για την Πρόοδο και τον Σοσιαλισμό. Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες(καθηγητάδες Πανεπιστημίων οι περισσότεροι) και μεταξύ αυτών ο πρώην στενός συνεργάτης του Τσίπρα για θέματα Οικονομίας, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.
Α,ναι! Παραλίγο να ξεχάσουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων που ασχολείται περισσότερο με την Χαριλάου Τρικούπη-με…βελάκια κι αυτός εναντίον του Ανδρουλάκη όποτε βρεί ευκαιρία- παρά με την Αθήνα( άλλωστε αυτό φαίνεται…δια γυμνού οφθαλμού).
Συμπέρασμα: Δεν ησυχάζει το…πράσινο σπίτι. Κι αν οι δημοκοπήσεις δεν πάρουν κάποια στιγμή την ανηφόρα, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Ανδρουλάκη. Ειδικά εν όψει Συνεδρίου…
ολες οι ειδησεις
- Η σιωπηλή εξουσία των υποκλοπών
- Τραγωδία στον Βόλο με δύο νεκρές γυναίκες- Φλόγες-παγίδα σε σπίτι: Μητέρα και κόρη κάηκαν ζωντανές – Μάχη ζωής για τον 40χρονο γιο (Βίντεο)
- Λίλι Άλεν: Το πορτρέτο του «West End Girl» κατακτά την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός στη Θεσσαλονίκη – Ευθύμης Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά θέλει προσοχή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr