9 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 13:18'
Τελευταία ενημέρωση: 13:19'

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Στρατηγική προτεραιότητα» ο οινοτουρισμός για την Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, η υπουργός Τουρισμού τόνισε τη σημασία του για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο και αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Συμβούλιο.

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 13:18’
Τελευταία ενημέρωση: 13:19’
Όλγα Κεφαλογιάννη
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, η υπουργός Τουρισμού τόνισε τη σημασία του για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο και αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Συμβούλιο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, που εορτάζεται σήμερα, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε τη σημασία της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού.

Σε ανάρτησή της, η υπουργός ανέφερε ότι η ημέρα αυτή «είναι μία αφορμή να γνωρίσουμε από κοντά τα ελληνικά οινοποιεία, τους οινοπαραγωγούς και το ελληνικό κρασί που διακρίνεται πλέον διεθνώς».

Η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο οινοτουρισμός συνδέει μοναδικά την παραγωγή με την παράδοση και την αγροτική ζωή, εμπλουτίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία. Τόνισε, μάλιστα, ότι αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και να αναπτυχθεί σε όλες τις ελληνικές Περιφέρειες.

Η θεσμοθέτηση και οι νέες πρωτοβουλίες

Η υπουργός υπενθύμισε ότι ήδη από την προηγούμενη θητεία της, το 2014, η κυβέρνηση αναγνώρισε τη σημασία του, θεσμοθετώντας για πρώτη φορά με νόμο τον «Οινοτουρισμό» καθώς και το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου.

Σήμερα, η προώθησή του έχει τεθεί ως «στρατηγική προτεραιότητα» για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έχει ήδη συστήσει το Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού, ενώ προωθεί πιστοποιήσεις για τις σχετικές επιχειρήσεις και υλοποιεί έργα για τη σύνδεση της οινοπαραγωγής και της γαστρονομίας με τον τουριστικό τομέα.


TOP NEWS

uncached