Ολοήμερα προγράμματα σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθήτες
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δυνατότητα λειτουργίας των Ολοήμερων Προγραμμάτων και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ).
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δυνατότητα λειτουργίας των Ολοήμερων Προγραμμάτων και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ).
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δυνατότητα λειτουργίας των Ολοήμερων Προγραμμάτων και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ). Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την λειτουργία των ολοήμερων προγραμμάτων σε ολιγοθέσια σχολεία.
Όπως υπενθυμίζει η υφυπουργός, οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος σε δημοτικά σχολεία με οργανικότητα 6θέσια και κάτω είναι να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν στο σχολείο τουλάχιστον 60 μαθητές και να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι ή ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος, προσκομίζοντας βεβαίωση του φορέα ασφάλισης. Εάν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ο αριθμός των μαθητών γίνει μικρότερος των 15 μαθητών, το Πρόγραμμα παύει να λειτουργεί.
Ως προς το ενδεχόμενο πάντως να λειτουργεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές η κ. Χριστοφιλοπούλου διευκρινίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι μετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από δεκαπέντε.
ολες οι ειδησεις
- Κρήτη: Οι κάμερες «πρόδωσαν» τον 30χρονο που επινόησε επίθεση εναντίον του
- Οι αρτοποιοί της Αθήνας καλούν σε κινητοποίηση και προτείνουν απεργία
- Τζέσι Τζέιμς Ντέκερ: Έγινε έξαλλη με το γυμνό πόδι συνεπιβάτη σε αεροπλάνο και το ψέκασε με σπρέι – Το βίντεο που έγινε viral
- Ιράν: Προσχέδιο συμφωνίας με ΗΠΑ – Τι προβλέπει για τα Στενά του Ορμούζ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr