Ουγγαρία: Εκτίμηση για μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης – Ρεκόρ συμμετοχής
Το Tisza του Πέτερ Μαγιάρ προηγείται του Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν.
Το Tisza του Πέτερ Μαγιάρ προηγείται του Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν.
Οι κάλπες έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής στην Ουγγαρία. Χωρίς exit poll, ωστόσο η αποκλειστική έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας 21 από τις 8-11 Απριλίου για το Telexhu δείχνει το Tisza του Πέτερ Μαγιάρ να προηγείται του Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν με 55–38, με την Πατρίδα μας γύρω στο όριο του 5%.
Το Tisza βρίσκεται στα πρόθυρα υπερπλειοψηφίας στη Βουλή.
💥Polls closed in Hungary. No exit poll, but 21 Research Institute’s Apr 8–11 exclusive survey for @Telexhu shows Tisza leading Fidesz 55–38, with Our Homeland around the 5% threshold.
Tisza is on the verge of a parliamentary supermajority. pic.twitter.com/EAG6jyEl0R
— Szabolcs Panyi (@panyiszabolcs) April 12, 2026
Ρεκόρ συμμετοχής
Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι ψηφοφόροι καλούνταν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέμπτη διαδοχική θητεία στον εθνικιστή πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν ή την αλλαγή με τον συντηρητικό φιλοευρωπαίο Πέτερ Μαγιάρ.
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) με τη συμμετοχή, το ποσοστό της οποίας δεν είναι ακόμη οριστικό, να είχε φθάσει στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) το 77,80%, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του 70,5% που είχε επιτευχθεί στις βουλευτικές εκλογές του 2002.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδος και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται περί τις 23:00.
Εκατἐρωθεν δηλώσεις
Η συμμετοχή ρεκόρ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ουγγαρία είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας προσπάθειας κινητοποίησης εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος και η ψηφοφορία ήταν δημοκρατική, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
«Χαιρόμαστε που το επόμενο Κοινοβούλιο θα έχει αυτή την ισχυρή δημοκρατική εντολή» τόνισε ο Γκέργκελι Γκούλιας καιο πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το Fidesz, το κόμμα του Ορμπάν, θα έχει την πλειοψηφία.
Ο ηγέτης της ουγγρικής αντιπολίτευσης, Πέτερ Μαγιάρ, εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των σημερινών βουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με τον Μαγιάρ, το ρεκόρ συμμετοχής σημαίνει πως οι Ούγγροι θεώρησαν σημαντική αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
«Είμαστε αισιόδοξοι ή μάλλον επιφυλακτικά αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα» επισήμανε.
There is no exit poll in Hungary, but a polling company which kept canvassing up to election day predicts a “Supermajority” for Tisza.
There are 199 seats, so while 100 is needed for a majority, reaching 133 gives a supermajority and virtually unlimited power to rewrite laws. pic.twitter.com/zHd3B5kOLh
— Tim White (@TWMCLtd) April 12, 2026
ολες οι ειδησεις
- Ανοσογνωσία: Η νευρολογική κατάσταση που δεν αφήνει τον ασθενή να αντιληφθεί ότι νοσεί
- Νοσοκομείο Μεταξά: Ο Ντύλαν έγινε ο πρώτος σκύλος θεραπείας με σταθερή παρουσία στο ΕΣΥ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας με σχεδόν πέντε κιλά κάνναβης – Εκκρεμούσε ένταλμα για κλοπές (Βίντεο)
- Κεφαλογιάννη: Το 2025 ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με πάνω από 43 εκατ. επισκέπτες
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr