16 Μαρτίου 2022
Δημοσίευση: 07:07'
Τελευταία ενημέρωση: 02:18'

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι ασθενείς και προσωπικό σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη – «Είμαστε στο υπόγειο»

«Είναι αδύνατον να βγούμε από το νοσοκομείο. Πυροβολούν συνέχεια, είμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πλησιάσουν εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια δίπλα μας καίγονται».

Δημοσίευση: 07:07’
Τελευταία ενημέρωση: 02:18’

«Είναι αδύνατον να βγούμε από το νοσοκομείο. Πυροβολούν συνέχεια, είμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πλησιάσουν εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια δίπλα μας καίγονται».

Ως «κόλαση» περιγράφουν στο CNNi την κατάσταση στη Μαριούπολη κάτοικοι που κατάφεραν να φύγουν από την πολιορκημένη πόλη. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο, ανέφερε πως ασθενείς και προσωπικό κρατούνται παρά τη θέλησή τους στο περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάλληλος του νοσοκομείου του είπε ότι προσωπικό και ασθενείς είναι στο υπόγειο.

«Είναι αδύνατον να βγούμε από το νοσοκομείο. Πυροβολούν συνέχεια, είμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πλησιάσουν εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια δίπλα μας καίγονται. Οι Ρώσοι έχουν φέρει στο νοσοκομείο περίπου 400 άτομα από γειτονικά κτίρια», φέρεται να είπε ο υπάλληλος.

Οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς στην πόλη, με ουκρανό αξιωματούχο να αναφέρει πως την Τρίτη «μετρήσαμε 22 αεροσκάφη που βομβάρδισαν την πόλη μας και τουλάχιστον 100 βόμβες. Οι ζημιές είναι τρομερές».

Περίπου 35.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι ενώ 2.500 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκτιμούν στην Ουκρανία. Όσοι βρίσκονται εκεί, δεν έχουν ρεύμα, νερό και θέρμανση.

Περίπου 20.000 κάτοικοι της πόλης μπόρεσαν να φύγουν από τη Μαριούπολη χθες. Ωστόσο οχηματοπομπή με εφόδια που προορίζονται για τη Μαριούπολη συνεχίζει να εμποδίζεται, κατήγγειλε ξανά ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


TOP NEWS

uncached