Πάνω από 100 μετανάστες εντοπίστηκαν στο νότιο Αιγαίο
Επιχειρήσεις διάσωσης σε Γαύδο, Κρήτη και Σαντορίνη.
Επιχειρήσεις διάσωσης σε Γαύδο, Κρήτη και Σαντορίνη.
Στη διάσωση δεκάδων μεταναστών σε θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων προχώρησαν το Λιμενικό Σώμα και η Frontex τις τελευταίες ώρες.
Στα νοτιοανατολικά της Γαύδου,φορτηγό πλοίο σημαίας Πορτογαλίας εντόπισε 35 μετανάστες επιβαίνοντες σε λέμβο. Περισυνελέγησαν από σκάφος της δύναμης Frontex και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.
Τα ξημερώματα, λιμενικοί από τους Καλούς Λιμένες εντόπισαν σε παραλία της περιοχής 29 μετανάστες (23 άνδρες, 2 γυναίκες και 4 ανήλικους), οι οποίοι σύμφωνα με τις καταθέσεις τους είχαν ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης. Κατά την προανάκριση, αναγνώρισαν ως διακινητή έναν 28χρονο Σουδανό, ο οποίος συνελήφθη. Η λέμβος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καταστράφηκε, ενώ την προανάκριση ανέλαβε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.
Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Θήρας, περίπου 55 μετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν σκάφος του Λιμενικού και δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
ολες οι ειδησεις
- Ο καιρός της Πέμπτης: Τοπικές βροχές στα ορεινά και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς
- Φάρσαλα: Είχε στην καρότσα φορτηγού κλεμμένο χαλκό και κάνναβη – Χειροπέδες σε 30χρονο
- Οι Times «ανακαλύπτουν» την αυθεντικότητα της Άνδρου
- Πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ: το χειρότερο απόβλητο μετά τα χημικά
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr