Παπαθανάσης: Μόνο καθιστοί στις συναυλίες και τα πανηγύρια
Η νέα πραγματικότητα μετά την άρση περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. «Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει» προειδοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Η νέα πραγματικότητα μετά την άρση περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. «Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει» προειδοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Για το νέο καθεστώς στην αγορά, μετά την επαναλειτουργία κι άλλων δραστηριοτήτων ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.
«Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ξεκαθάρισε και έκανε λόγο για πιο αυστηρούς κανόνες στους κλειστούς χώρους εστίασης, συγκριτικά με τους υπαίθριους και τους ημιυπαίθριους χώρους.
Σχετικά με τις οργανωμένες πλαζ, είπε ότι από το ερχόμενο Σάββατο θα επιτρέπεται η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η Παρασκευή φαγητών.
Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δεν θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί. «Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι, «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα».
Στο οικονομικό σκέλος είπε ότι, «συνεχίζεται και τον Ιούνιο η στήριξη των επιχειρήσεων» και θα ανακοινωθούν κι άλλα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ερωτηθείς σχετικά με τη χρήση μάσκας, είπε ότι ισχύει και ότι στις περισσότερες επιχειρήσεις τηρούνται τα μέτρα. «Δεν είναι μόνο θέμα προστίμων οι κανόνες, τα μαγαζιά που τους παραβαίνουν, θα κλείνουν για δέκα μέρες».
Τέλος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας στις εμποροπανηγύρεις είπε ότι θα λειτουργούν με κανόνες λαϊκών αγορών. Τα πανηγύρια, ωστόσο, θα έχουν διαφορετικούς κανόνες, που κυρίως θα έχουν μόνο καθήμενους.
ολες οι ειδησεις
- Γιώργος Φλωρίδης: Έρχεται νομοσχέδιο για τις οριζόντιες και κάθετες ιδιοκτησίες – Τι είπε για τον Κώδικα Δικηγόρων
- Γιατί τα σουβλατζίδικα αφαιρούν την πατάτα από το τυλιχτό σουβλάκι
- Γάζα: Γενοκτονία σε ζωντανή μετάδοση – Η «εμπειρία» του Άουσβιτς στη Μέση Ανατολή
- Στην κορυφή της παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Κίνας – Πληθαίνουν οι επενδύσεις και στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr