Παραμένει στο «κόκκινο» ο Έβρος – Μικρή πτώση της στάθμης των υδάτων (Βίντεο)
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, πραγματοποιώντας συνεχείς παρεμβάσεις οχύρωσης και ενίσχυσης κρίσιμων σημείων.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, πραγματοποιώντας συνεχείς παρεμβάσεις οχύρωσης και ενίσχυσης κρίσιμων σημείων.
Μετά την υποχώρηση των φραγμάτων και τις εκτεταμένες πλημμύρες στον Έβρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, πραγματοποιώντας συνεχείς παρεμβάσεις οχύρωσης και ενίσχυσης κρίσιμων σημείων, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των υδάτων στους οικισμούς.
Στην ευρύτερη περιοχή έξω από τα Λάβαρα, η στάθμη των υδάτων έχει φτάσει ακόμη και τα επτά μέτρα, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Για τον λόγο αυτό, έχει κλείσει ο βόρειος κόμβος, ενώ όλες οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών επικεντρώνονται σε έναν και μοναδικό στόχο, να μην περάσουν τα νερά εντός του χωριού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απειλή θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της πλημμυρικής πίεσης, με την εκτόνωση των υδάτων προς τη θάλασσα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει παρατείνει την κατάσταση «Red Code», δηλαδή της μέγιστης κινητοποίησης, για τον Έβρο, καθώς η εικόνα των εκτεταμένων πλημμυρών και της αδιάκοπης πίεσης αξιολογείται ως υψηλού κινδύνου για νέα πλημμυρικά φαινόμενα.
Μειώνονται οι ποσότητες υδάτων από τη Βουλγαρία
Το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι πως οι ποσότητες των υδάτων που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από την γειτονική Βουλγαρία εμφανίζονται μειούμενες. Ωστόσο, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις εκτιμάται ότι φτάνουν συνολικά τα 150.000 στρέμματα, εκ των οποίων περίπου 85.000 είναι καλλιεργημένα ή καλλιεργήσιμα, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ. Αντίστοιχη αποτύπωση, για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, προκύπτει και από τα δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος Copernicus.
Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στο 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λουτρού – Δαδιάς, εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της διασταύρωσης Πυλαίας από τη νότια πλευρά και μέσω της διασταύρωσης Δαδιάς από τη βόρεια, μέχρι νεωτέρας.
ολες οι ειδησεις
- Ρουσφέτι: Από τον Κ. Μητσοτάκη στον Γ. Παπανδρέου – Αναδρομή στις πελατειακές σχέσεις πολιτικού-ψηφοφόρου μέσα από ιστορικές επιστολές
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε – Θα δώσουν λόγο στα ποινικά δικαστήρια»
- Τέλος οι διακοπές Πάσχα: Πότε ανοίγουν φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών
- Μπεγκόνια Γκόμεθ: Η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ κατηγορείται για διαφθορά
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr