Παράταση στην επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος
Πότε θα γίνουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή
Πότε θα γίνουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή
Την παράταση των εργασιών της έως τις 31 του Γενάρη αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή.
Η απόφαση της επιτροπής θέλει μέχρι την προσεχή Πέμπτη κόμματα και βουλευτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια θα δοθούν κάποιες μέρες περιθώριο (πιθανότατα μέχρι την Τρίτη), προκειμένου οι βουλευτές ή τα κόμματα που δεν διαθέτουν τις 50 απαραίτητες υπογραφές να κάνουν τις απαραίτητες ζυμώσεις προκειμένου να τις βρουν προκειμένου να πάρουν οι προτάσεις αυτές τον δρόμο για την Ολομέλεια.
Η απόφαση, ωστόσο, της παράτασης πηγαίνει πίσω χρονικά την ολοκλήρωση της αναθεωρητικής διαδικασίας, καθώς βάσει Συντάγματος θα πρέπει η Ολομέλεια να προχωρήσει σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες με απόσταση τουλάχιστον 1 μήνα μεταξύ τους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Βουλή δεν θα μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες της αναθεώρησης πριν από τις αρχές Μαρτίου. Αν μάλιστα η πρώτη ψηφοφορία «τραβήξει» και ορισμένες μέρες εντός του Φεβρουαρίου δεν αποκλείεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί στα μέσα του Μάρτη.
ολες οι ειδησεις
- Το ελληνικό ποδόσφαιρο σηκώνει ξανά κεφάλι: Η Εθνική, οι ευρωπαϊκές επιτυχίες και η γενιά που κατακτά την Ευρώπη
- Ο κρυμμένος θησαυρός των δασών της Κέρκυρας: Μανιτάρια, τρούφες και βιοποικιλότητα στις Σινιές
- Λούκα Ντόντσιτς: Με 53 πόντους οδήγησε τους Λέικερς στην κορυφή της Δύσης
- Σεμπαστιάν Λέλιο: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Μια Φανταστική Γυναίκα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr