«Παράθυρο» Ντράγκι για ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση
Οι προϋποθέσεις που βάζει ο διοικητής της ΕΚΤ
Οι προϋποθέσεις που βάζει ο διοικητής της ΕΚΤ
«Παράθυρο» για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης άφησε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου.
Ειδικότερα επεσήμανε πως η συμμετοχή εξαρτάται από την «επιλεξιμότητα» (σ.σ. η Ελλάδα δεν είναι σε επενδυτική βαθμίδα). «Είμαι αρκετά πεπεισμένος (pretty confident) ότι αν η πρόοδος συνεχίσει να είναι σημαντική στο θέμα των μεταρρυθμίσεων θα υπάρχουν συνθήκες στις οποίες θα μπορεί να συμμετάσχει στο QE, αλλά πρόοδος πρέπει να γίνει».
Ως προς τα πλεονάσματα, υποστήριξε πως το βασικό ζήτημα με τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι να εξασφαλίσουμε ότι διατηρούνται οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς που απολαμβάνει σήμερα η Ελλάδα.
Υπήρξε σημαντική αν όχι εξαιρετική πρόοδος στη χώρα τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και ερχόμενη από μια πολύ σοβαρή κατάσταση απολαμβάνει ανάπτυξη και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία που έχει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες, τις πολύ καλές συνθήκες σε ότι αφορά την πρόσβαση στις αγορές, υποστήριξε.
«Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει υπόψη η δημοσιονομική πολιτική», σημείωσε.
Συνολικά οι αγορές δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη συνολική πρόοδο της χώρας, συμπλήρωσε.
Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η μείωσή τους παραμένει σημαντική, όχι μόνο για τη χώρα, καθώς δημιουργούν τριγμούς στον τραπεζικό σύστημα και περιορίζουν τις δανειοδοτήσεις. «Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να πληγωθεί η κουλτούρα πληρωμών και χωρίς να πληγωθεί το τραπεζικό σύστημα και ο ιδιωτικός τομέας», είπε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να διατηρείται η κοινωνική συνοχή με διάφορες πολιτικές, κυρίως δημοσιονομικές.
ολες οι ειδησεις
- Με την Anek Lines η κρητική φιλοξενία ξεκινάει εν πλω
- Αλλαγές στον ΗΣΑΠ λόγω EuroLeague Final Four: Πώς θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Θησείο και Φάληρο
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 23χρονου για σεξουαλική παρενόχληση 24χρονης μέσα σε αστικό λεωφορείο
- Ιωάννα Τούνη: Έκανε το ντεμπούτο της στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών με φόρεμα-υπερπαραγωγή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr