ΠΑΣΟΚ και πάλι!
Η τακτική του κ. Παπανδρέου έναντι των Υπουργών της Κυβέρνησης του αλλά και έναντι των στελεχών του κινήματος έχει αρχίσει να ενοχλεί και για άλλους να προκαλεί έντονη ανησυχία.
Η τακτική του κ. Παπανδρέου έναντι των Υπουργών της Κυβέρνησης του αλλά και έναντι των στελεχών του κινήματος έχει αρχίσει να ενοχλεί και για άλλους να προκαλεί έντονη ανησυχία.
Η τακτική του κ. Παπανδρέου έναντι των Υπουργών της Κυβέρνησης του αλλά και έναντι των στελεχών του κινήματος έχει αρχίσει να ενοχλεί και για άλλους να προκαλεί έντονη ανησυχία.
Ο κ. Παπανδρέου έχει απομακρυνθεί πλήρως απο την καθημερινότητα των Υπουργείων και η εικόνα που έχει απο την κατάσταση της χώρας είναι μέσω των μηνυμάτων στον υπολογιστή του.
Η δράση του-όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες-περιορίζεται σε επισκέψεις στο εξωτερικό και τελικά ο Πρωθυπουργός συνομιλεί περισσότερο με ξένους παράγοντες απο ότι με τα στελέχη του Υπουργικού του Συμβουλίου.
Η ανάθεση του Κυβερνητικού συντονισμού στον κ. Γιάννη Ραγκούση δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς και αποτελέσματα αφού ο Υπουργός Εσωτερικών προσπαθεί ,κατά κύριο λόγο, να κρατήσει ισορροπίες και επί της ουσίας εμφανίζεται πλήρως αποστασιοποιημένος απο τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο κ. Παπανδρέου θεωρώντας οτι έτσι θα μπορέσει να προστατεύσει τον εαυτό του.
Ο διευρυμένος δημόσιος τομέας είναι, όπως παραδέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο βασικός κορμός του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να γίνουν βαθιές τομές στον δημόσιο τομέα αφού μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν καταστροφική για την συνοχή του κυβερνώντος κόμματος.
Αυτό είναι και το πλέον ευαίσθητο σημείο της πολιτικής που καλείται να ασκήσει σήμερα η ηγεσία του σοσιαλιστικού κόμματος. Η κατασκευή του ιδεολογήματος περί μη προνομιούχων έχει πλέον καταρρεύσει και η ελπίδα περί μαρξιστικών αναλύσεων σε επίπεδο οικονομίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ έχει εξανεμιστεί πλήρως!
Ο πατερναλιστικός καπιταλισμός έχει μετατραπεί σε πατερναλιστικό σοσιαλισμό αφού η εξουσία είναι πλέον συγκεντρωμένη στους μάνατζερς, στις τεχνοδομές, στην ελίτ της κομματικής νομενκλατούρας, το κατεστημένο εν γένη και φυσικά στους ανθρώπους της Τρόικας.
Ο κ. Παπανδρέου είναι προφανές οτι βρίσκεται σε δεινή θέση αφού είναι πολύ δύσκολο να “μαζέψει” τον κομματικό μηχανισμό. Γιατί δεν είναι σε θέση να πείσει -σε πολιτικό επίπεδο- αφού η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος του έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με την ασκούμενη οικονομική πολιτική εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου.
Αλλά και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κορυφαίων Υπουργών δεν δίδει την δυνατότητα στον κ. Παπανδρέου να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Εν πολλοίς αυτό που τούτη την ώρα-όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές- εξυφαίνεται είναι μια κίνηση επαναφοράς του κόμματος στην αρχική του πολιτική και ιδεολογική βάση.
Και όσοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση έχουν υιοθετήσει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το σύνθημα: ΠΑΣΟΚ και πάλι!
T.X
ολες οι ειδησεις
- Ολυμπιακός: Μετανιωμένος ο Ντόρσεϊ – Συνάντηση της ΚΑΕ με Μπαρτζώκα για την τιμωρία του
- Τουρκία: Δεύτερη αντι-NAVTEX για το καλώδιο GSI – Στο επίκεντρο τώρα η κυπριακή ΑΟΖ
- Κόντρα Αγαπηδάκη – Πολάκη στη Βουλή για τα 95 εκατ. ευρώ της παιδικής υγείας: «Εδώ δεν είναι κανάλι να κάνετε σόου» (Βίντεο)
- Αθηνών – Κορίνθου: Σφοδρή πρόσκρουση ΙΧ στις μπάρες με έναν σοβαρά τραυματία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr