7 Ιανουαρίου 2021
Δημοσίευση: 09:06'
Τελευταία ενημέρωση: 05:45'

Πελώνη: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, ούτε το click away

«Βόμβα» από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη για τα σχολεία, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη για το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Δημοσίευση: 09:06’
Τελευταία ενημέρωση: 05:45’

«Βόμβα» από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη για τα σχολεία, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη για το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away τη Δευτέρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Αριστοτελία Πελώνη. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, ακόμα και αιφνιδιαστικά.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα. «Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…».

Η κυρία Πελώνη εξήγησε ότι την τελική εισήγηση θα την κάνουν οι επιστήμονες και μετά θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Συνεπώς, όπως εξήγησε δεν υπάρχουν βέβαιες ημερομηνίες. Όλα είναι υπό αναίρεση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ωρών και των επόμενων ημερών, αλλά και με βάσει τις κρίσεις των επιστημόνων της επιτροπής.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Οι τοποθετήσεις αυτές αλλάζουν τα δεδομένα που είχαμε μέχρι σήμερα και δείχνουν ξεκάθαρα τον προβληματισμό που υπάρχει και στην πολιτική ηγεσία για την πορεία των κρουσμάτων, ειδικά για την επόμενη εβδομάδα, που θα φανεί το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» από τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.


TOP NEWS

uncached