Πέντε κτηνοτρόφοι αποκλεισμένοι στο χωριό Γράμμος λόγω ισχυρής βροχόπτωσης
Παραμένει η ανησυχία για το αν οι υπάρχουσες ζωοτροφές είναι αρκετές για να διατηρήσουν τα κοπάδια σε καλή κατάσταση.
Παραμένει η ανησυχία για το αν οι υπάρχουσες ζωοτροφές είναι αρκετές για να διατηρήσουν τα κοπάδια σε καλή κατάσταση.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Μακεδονία. Πέντε κτηνοτρόφοι έχουν εγκλωβιστεί μαζί με τα κοπάδια τους λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα, έπειτα από τη χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το χωριό Γράμμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, οι πέντε εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι είναι καλά στην υγεία τους και παρά τον αποκλεισμό τους, φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι καθώς διαθέτουν επαρκή τρόφιμα και εφόδια τουλάχιστον για τους ίδιους για τουλάχιστον δύο ημέρες, έτσι δεν κρίνεται απαραίτητη άμεση επιχείρηση απεγκλωβισμού, καθώς ο κίνδυνος είναι περιορισμένος και η περιοχή παραμένει δύσκολα προσβάσιμη λόγω των ορμητικών νερών.
Οι εγκλωβισμένοι διατηρούν επικοινωνία τόσο με τον Δήμο όσο και με την τοπική κοινότητα, ενημερώνοντας συνεχώς για την κατάσταση. Έχουν τη διαβεβαίωση ότι, αν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να παρέμβει.
Η επιστροφή των κτηνοτρόφων με τα κοπάδια τους στο χωριό αναμένεται σε περίπου δύο ημέρες, όταν και θα εξασθενήσει το φαινόμενο. Παραμένει ωστόσο η ανησυχία για το αν οι υπάρχουσες ζωοτροφές είναι αρκετές για να διατηρήσουν τα κοπάδια σε καλή κατάσταση.
ολες οι ειδησεις
- Προληπτικές αντικαρκινικές εξετάσεις, εθελοντική αιμοδοσία και προσέλκυση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας Allwyn Care
- Στον αέρα το συμβόλαιο του Λιάγκα – Οι περικοπές στο μπάτζετ αυτοί που κόβονται την επόμενη χρονιά
- Metallica: Αδιανόητες ουρές από fans στην Τεχνόπολη για το pop up store (Βίντεο)
- «Σοβαρό σχέδιο» για τα πατίνια ζητάει η «Αθήνα Ψηλά»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr