Πέτρος Φιλιππίδης: Απορριπτική η πρόταση της εισαγγελέα στην αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης
Πώς συνεχίζεται η διαδικασία στον Άρειο Πάγο
Πώς συνεχίζεται η διαδικασία στον Άρειο Πάγο
Σε νέα εξέλιξη σχετικά με τη νομική διαμάχη του Πέτρος Φιλιππίδης με τη δικαιοσύνη, η εισαγγελική πρόταση για την αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης είναι απορριπτική.
|Η πληροφορία μεταδόθηκε μέσα από πρωινή εκπομπή Buongiorno, σημειώνοντας πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την απόρριψη του αιτήματος του Φιλιππίδη, που αφορά την επανεξέταση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβληθεί από την πλευρά Φιλιππίδη αφορά την καταδίκη του για δύο απόπειρες βιασμού, για τις οποίες τον Μάρτιο του 2025 κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά από το Εφετείο Αθηνών. Η εισαγγελική πρόταση τώρα στρέφεται κατά του αιτήματος να ακυρωθεί αυτή η απόφαση.
Η διαδικασία αναίρεσης στον Άρειο Πάγο δεν εξετάζει ξανά την ουσία της υπόθεσης ή τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά επικεντρώνεται στο κατά πόσο η προηγούμενη δίκη έγινε σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και τις αρχές της ποινικής δικονομίας. Αυτό σημαίνει πως η πρόταση της εισαγγελέα αποτελεί στάδιο της τυπικής νομικής εξέτασης και δεν δεσμεύει το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.
Η συζήτηση για την αίτηση είχε αρχικά αναβληθεί την 1η Απριλίου λόγω κωλύματος των δικηγόρων του Φιλιππίδη, με τον ποινικολόγο της υπεράσπισης να απουσιάζει λόγω άλλης μεγάλης δίκης.
Μετά την εισαγγελική πρόταση, το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια η έκδοση απόφασης από τους αρεοπαγίτες δικαστές. Αν απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης, η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου θα παραμείνει σε ισχύ. Αντίθετα, αν γίνει δεκτή, η υπόθεση μπορεί να επιστρέψει σε κατώτερο δικαστήριο για επανεξέταση.
Η εξέλιξη αυτή προσθέτει ένα ακόμα κρίκο στη νομική μάχη που συνεχίζει να δίνει ο Φιλιππίδης μετά την αρχική του καταδίκη και δείχνει πως η υπόθεση θα παραμείνει στο επίκεντρο της επικαιρότητας για αρκετό καιρό ακόμη.
ολες οι ειδησεις
- Κράτος δικαίου… επιλεκτικής χρήσης
- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη – Πού θα πέσουν λασποβροχές – Πρόγνωση Μαρουσάκη
- Bloomberg: Ελλάδα και Γαλλία ανανεώνουν για 5 επιπλέον χρόνια την αμυντική συμφωνία
- Ευγενία Σαμαρά: Νέες εικόνες από το ταξίδι της στην Ισλανδία – «Είμαι ξεμυαλισμένη με αυτή τη χώρα»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr