Πιερρακάκης: Επεκτείνονται οι φοροαπαλλαγές για κλειστά ακίνητα – Στήριξη σε πολυτέκνους, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και ενστόλους
Ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε την προετοιμασία νομοσχεδίου για την αξιοποίηση 2.000 αδρανών ιδρυμάτων και 7.000 σχολαζουσών κληρονομιών.
Ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε την προετοιμασία νομοσχεδίου για την αξιοποίηση 2.000 αδρανών ιδρυμάτων και 7.000 σχολαζουσών κληρονομιών.
Νέες παρεμβάσεις στο καθεστώς φοροαπαλλαγών για τα κλειστά ακίνητα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα (29/9) στον ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν τα κλειστά ακίνητά τους σε μακροχρόνια μίσθωση θα έχουν πρόσθετα φορολογικά οφέλη, ειδικά όταν πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, το όριο των 120 τ.μ. θα αυξάνεται κατά 20 τ.μ. για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά.
Παράλληλα, εισάγονται νέες ευελιξίες στη διάρκεια των συμβολαίων:
-Δυνατότητα υπογραφής εξαμήνιων μισθώσεων.
-«Δεύτερη ευκαιρία» διάρκειας τριών μηνών για εύρεση νέου ενοικιαστή μετά τη λήξη ενός συμβολαίου, χωρίς απώλεια της απαλλαγής.
-Πρόσθετο περιθώριο έξι μηνών για αναζήτηση νέου μισθωτή, όταν το ακίνητο διατίθεται σε εκπαιδευτικό ή νοσηλευτή.
Ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε, επίσης, την προετοιμασία νομοσχεδίου για την αξιοποίηση 2.000 αδρανών ιδρυμάτων και 7.000 σχολαζουσών κληρονομιών. Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθούν ψηφιακά εργαλεία για την καταγραφή των ακινήτων, καθώς και ένα νέο ενιαίο ίδρυμα-«ομπρέλα» για την κεντρική διαχείρισή τους.
ολες οι ειδησεις
- ΗΒΟ: Η μαγεία του Harry Potter επιστρέφει – Η μεγάλη με πρεμιέρα-έκπληξη – Δείτε το τρέιλερ
- Γκουίνεθ Πάλτροου: Πρωταγωνιστεί στο «Strangers» – Το Netflix κέρδισε τα δικαιώματα του μπέστ σέλερ της Μπελ Μπέρντεν
- Ο Άνταμ Σάντλερ στο ψυχολογικό δράμα «Time Out» του Netflix – Το εντυπωσιακό καστ με μεγάλα ονόματα
- Τηλεφωνικές απάτες: Ηλικιωμένοι τα πιο πολλά θύματα – Δύο συλλήψεις στην Ημαθία – Απέσπασαν 76.000 ευρώ και κοσμήματα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr