Πιερρακάκης: Νέες μειώσεις φόρων, εφόσον υπάρχει χώρος – Οι πολίτες εμπιστεύονται αυτούς που «κάνουν την δουλειά»
Η Ελλάδα μιλάει για ποιους και πόσο θα στηρίξει όταν στην Ευρώπη οι χώρες κινούνται στο δρόμο της λιτότητας, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.
Η Ελλάδα μιλάει για ποιους και πόσο θα στηρίξει όταν στην Ευρώπη οι χώρες κινούνται στο δρόμο της λιτότητας, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.
Το ενδεχόμενο νέας μείωσης φόρων, εφόσον υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. «Είμαστε μια χώρα που μιλάει για το ποιους και πόσο θα στηρίξει, ενώ στην Ευρώπη οι χώρες κινούνται σε μονοπάτια που έχουμε βαδίσει εμείς στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαφορές που θα δουν από σήμερα οι μισθωτοί στη μισθοδοσία τους, εξαιτίας της μείωσης των συντελεστών φορολόγησης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο με συγκεκριμένη λογική: «Είναι μια πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», είπε. «Προσπαθείς να δώσεις το χέρι σου σε όσους περισσότερους μπορείς».
Αναγνώρισε ότι τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά άφησε αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «οι εποχές του ενός νόμου και ενός άρθρου έχουν πληρωθεί με ακριβά λύτρα στο παρελθόν».
Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις και για τη δυναμική που παρουσιάζει η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού, ο Κυριάκος Πιερρακάκης χαρακτήρισε ακραίες τις απόψεις που διατύπωσε για τις αμβλώσεις και τα εθνικά θέματα. «Δεν πιστεύω ότι το πεπρωμένο της χώρας θα γραφτεί από τα κόμματα διαμαρτυρίας… παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, ο κόσμος ξέρει ποιος μπορεί να απευθυνθεί στο πρόβλημα και ποιος λειτουργεί εκτονωτικά», σημείωσε.
Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν και πάλι το κυβερνών κόμμα, σημειώνοντας: «Η ψήφος δεν εξαγοράζεται, ο κόσμος τιμά και εμπιστεύεται αυτούς που κάνουν τη δουλειά».
ολες οι ειδησεις
- Άγιο Φως: Πώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής στην Ιερουσαλήμ (Βίντεο)
- Υπό πίεση για άμεσο ανασχηματισμό το Μέγαρο Μαξίμου
- Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι μεγάλες απουσίες από τα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά
- Σόι πάει το bodybuilding – Ο γιος του Σβαρτσενέγκερ βαδίζει στα βήματα του πατέρα του
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr