Δημοσίευση: ’

Πήρε προθεσμία για την Κυριακή ο Φίλιππος Καμπούρης: «Δεν είναι απάτη, είναι οφειλή στον ΕΦΚΑ» λέει ο δικηγόρος του 

«Είναι μία οφειλή, όπως πάρα πάρα πολλοί Έλληνες έχουνε» δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: ’
Πήρε προθεσμία για την Κυριακή ο Φίλιππος Καμπούρης: «Δεν είναι απάτη, είναι οφειλή στον ΕΦΚΑ» λέει ο δικηγόρος του 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

«Είναι μία οφειλή, όπως πάρα πάρα πολλοί Έλληνες έχουνε» δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Ο Φίλιππος Καμπούρης κατηγορείται για οφειλή στον ΕΦΚΑ και όχι για απάτη.
  • Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή, μαζί με έξι συγκατηγορουμένους.
  • Ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, αμφισβητεί την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
  • Η υπερασπιστική γραμμή θα επικεντρωθεί στην ύπαρξη οφειλής και όχι σε εγκληματική δραστηριότητα.
  • Η δικογραφία δεν έχει παραληφθεί ακόμα από τους δικηγόρους.

Την υπερασπιστική γραμμή ότι η υπόθεσή του αφορά σε οφειλή στον ΕΦΚΑ, και όχι σε απάτη, θα ακολουθήσουν οι δικηγόροι του Φίλιππου Καμπούρη, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή, μαζί με έξι συγκατηγορουμένους του, και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Κυριακή.

«Ζητήσαμε και πήραμε προθεσμία, θα απολογηθούν την Κυριακή το πρωί. Εκπροσωπώ, μαζί με τον συνάδελφό μου τον κ. Γλύκα, τον κ. Καμπούρη και τη σύζυγό του. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας. Αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της απάτης για το οποίο κατηγορείται, και μου κάνει και πολύ μεγάλη εντύπωση πραγματικά. Περιμένω, επαναλαμβάνω όμως, να πάρω τα κατηγορητήρια στα χέρια μου και τη δικογραφία, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί, αν μιλάμε ότι απλά ένας άνθρωπος οφείλει χρήματα στον ΕΦΚΑ, δεν μπορούμε να μιλάμε για απάτη. Είναι μία οφειλή, όπως πάρα πάρα πολλοί Έλληνες έχουνε. Θα δούμε όμως πώς ο εισαγγελέας αναφέρει την κατηγορία της απάτης, με βάση ποια στοιχεία, και θα απολογηθούμε την Κυριακή» δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας.

Ερωτηθείς για τα βαρύτατα αδικήματα που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών ο αρχηγικός ρόλος σε εγκληματική οργάνωση, ο κ. Λύτρας είπε ότι «πλέον το γνωρίζετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι δηλαδή, ότι όπου έχουμε οπουδήποτε πάνω από τρία άτομα, πάντα υπάρχει και μία εγκληματική οργάνωση. Να είστε σίγουροι ότι αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, όταν φτάνουν στα δικαστήρια, στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ εγκληματική οργάνωση, συνένωση απλά τριών και πάνω ανθρώπων. […] Η εγκληματική οργάνωση έχει να κάνει με τον αριθμό των προσώπων. Ο εντολέας μου λέει ότι σε κάποιες εταιρείες ουσιαστικά ήταν υπάλληλος. Σε κάποιες εταιρείες ήταν ενδεχομένως κάπου αφανής εταίρος και από κει και μετά, κάποιες εταιρείες οι οποίες είχαν δραστηριότητα κανονικά – υπάρχουν οι εταιρείες, είχαν δραστηριότητα – δεν έχουν πληρωθεί κάποια χρήματα στον ΕΦΚΑ».

Δείτε το βίντεο:

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.