Πλεύρης για Παίδων «Αγία Σοφία»: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις – Μεταφορά αναισθησιολόγων για 2 μήνες
Άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη ώστε να μειωθεί η λίστα, με 2.925 τακτικά χειρουργεία Παίδων σε αναμονή.

Άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη ώστε να μειωθεί η λίστα, με 2.925 τακτικά χειρουργεία Παίδων σε αναμονή.
Με μεταφορά αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για δύο μήνες και παράλληλη κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να απαλύνει το πρόβλημα με τα τακτικά χειρουργεία που βρίσκονται σε αναμονή, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.
«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», τόνισε ο κ. Πλεύρης.
Η λίστα χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 2.853 το 2019 και είναι 2.925 σήμερα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 70.
Άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη ώστε να μειωθεί αυτή η λίστα, ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης «κάποια στιγμή πρέπει να πάμε να περιορίσουμε δραστικά αυτή τη λίστα».
Στο νοσοκομείο υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά από αυτά είναι βρέφη και τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.
«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά
«Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» τόνισε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα πρόβλημα μεγάλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.
ολες οι ειδησεις
- Κατασκοπεία – Το βαρέλι δίχως πάτο: Από τη Μαρία Τσάλλα μέχρι τους Ρώσους που συνελήφθησαν στην Αλβανία
- Ακρίβεια: Οι Έλληνες άλλαξαν την καθημερινότητά τους – Περικοπές στο μπάνιο, «λουκέτο» στο καλοριφέρ
- Κορωνοϊός – Επιτροπή Ειδικών: Τέλος στις ΜΕΘ Covid – Νοσηλεία σε όλες τις Εντατικές για τους ασθενείς
- «Μαρία Τσάλλα»: Η υπάλληλος της ρωσίδας κατασκόπου σπα τη σιωπή της – «Στείλε μου τα πράγματα μέσω ταχυδρομείου»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr