Ποια είναι η γοητευτική Ιταλίδα με τα 1.243 ακίνητα που κατασχέθηκαν λόγω φοροδιαφυγής
Η ζωή της έχει λίγο απ’ όλα… απαγωγές από την ιταλική μαφία, φυλακίσεις μα και πολύ πλούτο.
Η ζωή της έχει λίγο απ’ όλα… απαγωγές από την ιταλική μαφία, φυλακίσεις μα και πολύ πλούτο.
Η ζωή της έχει λίγο απ’ όλα… απαγωγές από την ιταλική μαφία, φυλακίσεις μα και πολύ πλούτο.
Ο λόγος για την Αντζιόλα Αρμελίνι την 50χρονη ιταλίδα της οποίας χθες η δικαιοσύνη διέταξε τη κατάσχεση 1.243 ακινήτων που διαθέτει στη Ρώμη.
Ο λόγος ότι «πιάστηκε» να φοροδιαφεύγει…αποκρύπτοντας από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών περί τα 2 δισ. ευρώ γλυτώνοντας έτσι φόρους περίπου 190 εκ. ευρώ.
Τα νούμερα αυτά από μόνα τους έστρεψαν το ενδιαφέρον στην 50χρονη κομψότατη ιταλίδα με το καλογυμνασμένο σώμα και την πολυτελή ζωή της.
Η περιουσία της «προίκα» του πατέρα της Ρενάτο Αρμελίνι, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στη Ρώμη που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και έχει ανακηρυχθεί σε «βασιλιά του τούβλου»…καθώς άφησε κληρονομιά στην ιταλική πρωτεύουσα 90.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου και στην προσωπική του περιουσία 3.600 ακίνητα και 130 εταιρίες.
Οι περιπέτειες της οικογένειας με τη δικαιοσύνη κρατούν δεκαετίες… αρχής γενομένης το 1977 όταν είχε συλληφθεί για πρώτη φορά ο Ρενάτο Αρμελίνι. Στις αρχές της δεκαετίας ο ίδιος απήχθη από ιταλούς γκάγκστερ μέσα από το γραφείο του οι οποίοι τον κράτησαν όμηρο για επτά μήνες σε άθλιες συνθήκες.
Τελικά απελευθερώθηκε όταν καταβλήθηκαν τα λύτρα. Δέκα χρόνια αργότερα οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή σε μια υπόθεση που εμπλεκόταν πλέον και η ενήλικη κόρη του αλλά και η αδερφή της Φραντζέσκα. Ταυτόχρονα η Αντζιόλα και ο σύζυγό της έμπαιναν στο μικροσκόπιο ερευνών και για άλλα οικονομικά σκάνδαλα με μαύρες τρύπες σε εταιρίες που χρεοκοπούσαν ξαφνικά.
Η 50χρονη σήμερα Αντζιόλα Αρμελίνι έχει μεταξύ άλλων 20 εταιρίες στο Λουξεμβούργο αλλά και δεκάδες άλλες σε χώρες φορολογικούς παραδείσους… Μπαχάμες, Νέα Ζηλανδία, Ελβετία, Μονακό. Μαζί με ακόμα 11 άτομα-συνεργάτες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση μαύρου χρήματος.
Το πολυτελές διαμέρισμά στο οποίο διέμενε τα τελευταία χρόνια στην καρδιά της Ρώμης αποτελεί πλέον ένα από τα 1.243 ακίνητα τα οποία κατάσχεσε το ιταλικό κράτος…
Τ.Α.
ολες οι ειδησεις
- Προκαλεί ο Ερντογάν: Φέρνει νόμο για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Μετά το «Kurban Bayramı» στη Βουλή
- Από το ένας θάνατος απόσταση στα βαμμένα μαλλιά του Τσίπρα
- Υπουργείο Παιδείας: Νέοι κανόνες για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
- Eurovision 2026 Β’ Ημιτελικός – Reaction: Σχόλια & προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό! – Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr