12 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 15:55'
Τελευταία ενημέρωση: 15:56'

Ποιες είναι οι αγαπημένες ταινίες του Πάπα Λέοντα

Τέσσερις ιστορίες που βάζουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο είναι οι επιλογές του ποντίφικα.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 15:55’
Τελευταία ενημέρωση: 15:56’
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Τέσσερις ιστορίες που βάζουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο είναι οι επιλογές του ποντίφικα.

Τις τέσσερις ταινίες που αγαπά περισσότερο αποκάλυψε ο Πάπας Λέων ΙΔ’, με αφορμή την ακρόαση που θα έχει το Σάββατο στο Βατικανό με διασημότητες του Χόλυγουντ. Στο πλαίσιο του «Αγίου Έτους» της Καθολικής Εκκλησίας, ο πάπας θα υποδεχτεί στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού το Σάββατο αστέρες, όπως η Μόνικα Μπελούτσι, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Κρις Πάιν και ο Βίγκο Μόρτενσεν, καθώς και σκηνοθέτες, όπως οι Σπάικ Λι, Γκας Βαν Σαντ, Τζαντ Απάτοου, Τζορτζ Μίλερ και Στεφάν Μπριζέ.

Οι ταινίες «που βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά» του Πάπα δεν κρύβουν εκπλήξεις (δεν είναι για παράδειγμα ανάμεσά τους ο… Εξορκιστής). Και οι τέσσερις επιλογές του είναι κλασικές ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος, ακριβώς οι ταινίες που θα περίμενε κανείς να επιλέξει ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. Με σειρά κυκλοφορίας, αυτές είναι:

  • «Μια Υπέροχη Ζωή» (1946). Η κλασική ταινία του Φρανκ Κάπρα με τον Τζέιμς Στιούαρτ. Με αυτή μεγάλωσαν γενιές και γενιές Αμερικανών. Ανάμεσά τους, σίγουρα, και ο ποντίφικας.
  • «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (1965), του Ρόμπερτ Γουάιζ, ίσως το πιο γνωστό μιούζικαλ στην ιστορία της έβδομης τέχνης.
  • «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» (1980). Ένα οικογενειακό δράμα που μας έδειξε ότι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ εκτός από σταρ ήταν και ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης.
  • «Η Ζωή Είναι Ωραία» (1997). Η δραματική κωμωδία που έκανε τον Ρομπέρτο Μπενίνι γνωστό σε όλη την υφήλιο, χαρίζοντας του τρία Όσκαρ: Σκηνοθεσίας, σεναρίου και καλύτερης ερμηνείας.

Ο 70χρονος πάπας επιθυμεί να «εμβαθύνει τον διάλογο με τον κόσμο του κινηματογράφου… διερευνώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η καλλιτεχνική δημιουργικότητα στην αποστολή της Εκκλησίας και στην προώθηση των ανθρώπινων αξιών», ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.


TOP NEWS

uncached