current views are: 267

7 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση10:26

Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι που περίσσεψε

Θυμηθείτε ότι το μαγειρεμένο ρύζι είναι ευπαθές τρόφιμο και πρέπει να μπει στο ψυγείο το γρηγορότερο δυνατό προκειμένου να συντηρηθεί σωστά.

Δημοσίευση 10:26’

Θυμηθείτε ότι το μαγειρεμένο ρύζι είναι ευπαθές τρόφιμο και πρέπει να μπει στο ψυγείο το γρηγορότερο δυνατό προκειμένου να συντηρηθεί σωστά.

Ρίξτε το ρύζι που περίσσεψε σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ζωμό βοδινού/κοτόπουλου/λαχανικών ή νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι που θέλετε να ζεστάνετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο βούτυρο για επιπλέον γεύση, αν δεν έχετε ζωμό και χρησιμοποιήσετε νερό. Διαλύστε τυχόν συστάδες ρυζιού που δημιουργήθηκαν με την ψύξη χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Καλύψτε το σκεύος και μαγειρέψτε το ρύζι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για τέσσερα έως πέντε λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί τελείως.

Σε τηγάνι γουόκ. Ένας άλλος καλός τρόπος για να ζεστάνετε το ρύζι που περίσσεψε σε περίπτωση που θέλετε να το ενισχύσετε με ψιλοκομμένα λαχανικά, περισσεύματα μαγειρεμένων κρεατικών ή πουλερικών, τηγανητό αυγό κ.λπ. είναι το τηγάνι γουόκ. Ρίχνετε μια κουταλιά λάδι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας ρύζι γυρίζοντας το να ακουμπά στα τοιχώματα του γουοκ και να λαδωθεί κάθε κόκκος. Ύστερα από τρία λεπτά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.

Θυμηθείτε ότι το μαγειρεμένο ρύζι είναι ευπαθές τρόφιμο και πρέπει να μπει στο ψυγείο το γρηγορότερο δυνατό προκειμένου να συντηρηθεί σωστά.

Πηγή: icookgreek.com