current views are: 26

26 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση06:53

Προκλητικές δηλώσεις Πάτση: Δεν ήξερα για το ασυμβίβαστο – Όλοι ήξεραν και το κόμμα, τη δράση μου (Βίντεο)

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε ως ολόσωστη την απόφαση για διαγραφή ωστόσο αφήνοντας αιχμές όπως είπε «όλοι ήξεραν την δράση μου.»

Δημοσίευση 06:53’

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε ως ολόσωστη την απόφαση για διαγραφή ωστόσο αφήνοντας αιχμές όπως είπε «όλοι ήξεραν την δράση μου.»

Πριν κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε από την υπόθεση των υποκλοπών η κυβέρνηση βρίσκεται εκν νέου σε δυσχερή θέση με τη νέα υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά τον πρώην πια βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση.

Μετά τις βαριές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, που αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ, ο Ανδρέας Πάτσης κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Μπούγα, αλλά αυτές δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από την ηγεσία του κόμματος και διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ. Ο ίδιος πάντως δεν παρέδωσε την έδρα του και ανακοίνωσε ότι παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε ως ολόσωστη την απόφαση για διαγραφή ωστόσο αφήνοντας αιχμές όπως είπε «όλοι ήξεραν την δράση μου.»

«Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από την Δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Για την διαγραφή του, ο κ. Πάτσης είπε ότι «η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη», συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να “χτίσει” μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο Πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του» σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Επεσήμανε πάντως πως «η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου».

«Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία.

«Είχε βγει πόρισμα ότι είναι νόμιμες οι εταιρείες μου»

Για τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών που κατέχει και τις άλλες επαγγελματικές σχέσεις του νομικού γραφείου του με οργανισμούς του Δημοσίου, όπως τα ΕΛΤΑ και Νοσοκομεία, ο κ. Πάτσης δέχθηκε «βροχή ερωτημάτων».

«Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμα και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου», είπε ο κ. Πάτσης, λέγοντας πως είναι «άλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος».

Συνεχίζοντας απάντησε πως «Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία» και συμπλήρωσε «αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

«Δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις “ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”», υποστήριξε ο Ανδρέας Πάτσης.

Αναφορικά με την εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δανειοληπτών, ο κ. Πάτσης είπε πως όλα έγιναν νόμιμα, λέγοντας «υπήρξα συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς για πολλά χρόνια. Το 2010 η Τράπεζα αποφάσισε ένα κομμάτι αποσβεσθέντων δανείων, διαγραμμένων δανείων, που δεν μπορούσε να εισπράξει η τράπεζα, παρά όλες τις προσπάθειες που έκανε, να το πουλήσει. Η Τράπεζα μου ζήτησε να φτιάξω μια εταιρεία για να αγοράσω δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν ως δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή είναι η μία και μοναδική συναλλαγή που έκανε αυτή η εταιρεία. Αυτή η εταιρεία είχε μια οδηγία, να μπει σε διαδικασία τηλεφωνικής όχλησης, σε ενημέρωση των ανθρώπων αυτών, να κάνει μια προσφορά για μείωση του ποσού κατά 60% και πάνω και αν υπήρχε κάποια εξόφληση, μπορούσαν να πάρουν και απόδειξη εξόφλησης του δανείου οι άνθρωποι».

«Δεν έγιναν πλειστηριασμοί ακινήτων»

Ο Ανδρέας Πάτσης αρνήθηκε πως έχουν γίνει από την εταιρεία του πλειστηριασμοί ακινήτων λόγω οφειλών, επιμένοντας πως «επιστολές στέλνονταν στους οφειλέτες, εξώδικα δεν μπορούσαν να σταλούν, εξώδικα είχε στείλει ήδη η Τράπεζα».

«Κακώς παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ»

«Για την συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στην Βουλή πριν από 10 μήνες. Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου», απάντησε ο Ανδρέας Πέτσης σε σχετική ερώτηση.

Συνέχισε λέγοντας «συμβάσεις δεν έχει υπογράψει το γραφείο μου με κανένα νοσοκομείο. Προβλέπεται όμως πουθενά αναστολή του δικηγορικού επαγγέλματος; Ότι παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες σε οργανισμούς, όπως τα ΕΛΤΑ ήταν κάτι νόμιμο, όπως νόμιμο είναι και πως έχω τρεις εταιρείες με έδρα στην Κύπρο».

Σχετικά με το ύψος της αμοιβής του από τα ΕΛΤΑ, που όπως είπε αποτέλεσμα συμφωνίας, ο κ. Πάτσης υποστήριξε πως οι 800.000 ευρώ αποδόθηκαν απευθείας στην ξένη εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, για αυτήν και για άλλες υποθέσεις, λέγοντας πως η δική του αμοιβή είναι αποτέλεσμα διμερούς συμφωνίας με την ξένη εταιρεία και ότι από την συμφωνία με τα ΕΛΤΑ το ποσό που εκείνος εισέπραξε ήταν μικρότερο από τις 180.000 ευρώ που αναφέρονται σε καταγγελίεςκαι δημοσιεύματα.

Έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τις εξελίξεις με τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον Ανδρέα Πάτση, διερωτήθηκε: «Γιατί διαγράφηκε;». Και συνέχισε: «Είχε συστήσει εισπρακτική εταιρεία που ανήκει στα λεγόμενα «κοράκια», είχε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ και όλα αυτά ήταν γνωστά και δημοσιοποιημένα. «Μαζεύονται πολλά: Πάτσης, Μαραβέγιας, Νικολάου, Κοντολέων… Είναι πάρα πολλά». Συνέχισε λέγοντας πως «ο Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία, έχουν πέσει σαν τις ακρίδες». «Έχουμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν ως τρωκτικά».

«Είναι δυνατόν να έχουμε πτωχευτικό νόμο που δεν προστατεύει την κατοικία», αναρωτήθηκε. «Υπήρχε όταν είχαμε την Τρόικα», υπενθύμισε ενώ τώρα «βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε τόσο στον ίδιος τον Ανδρέα Πάτση όσο και στον γιο του Πάτση φέρνοντας προ των ευθυνών του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο γιος ήταν συντονιστής σε ημερίδα της ΝΔ για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και ο πατέρας έκανε δουλειές με εισπρακτικές και κόκκινα δάνεια. «Δύο χρόνια ήξερε ο Μητσοτάκης, τώρα θυμήθηκε να τον διαγράψει».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Οι καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας αποδεικνύονται καθημερινά. Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών. Χωρίς καμία ηθική αναστολή όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ζέση η ΝΔ. Άραγε η Κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην ασυδοσία των funds  και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία; Ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία; Επιπλέον, οι εξηγήσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη για τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις των  ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση  κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνο γιατί ήταν προφανώς γνωστή στο κόμμα της ΝΔ η δραστηριότητα του βουλευτή της, αλλά κυρίως γιατί αυτή η δραστηριότητα είναι προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, για την οποία και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους”». 


σχετικα αρθρα