Προς αποχώρηση η Total από την Κύπρο
Έτοιμη να αποχωρήσει από την Κύπρο φέρεται η γαλλική εταιρεία Total μετά τις άκαρπες έρευνες στα τεμάχια 10,11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Έτοιμη να αποχωρήσει από την Κύπρο φέρεται η γαλλική εταιρεία Total μετά τις άκαρπες έρευνες στα τεμάχια 10,11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Έτοιμη να αποχωρήσει από την Κύπρο φέρεται η γαλλική εταιρεία Total μετά τις άκαρπες έρευνες στα τεμάχια 10,11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ανέφερε ότι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Τotal προτίθεται ή εξετάζει τις επιλογές της για αποχώρηση από την κυπριακή ΑΟΖ.
«Οι λόγοι», είπε, «είναι γεωλογικοί, γεωφυσικοί, οικονομικοί».
Η κυβέρνηση, σημείωσε, επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12, τονίζοντας πως προχωρά η ερευνητική δραστηριότητα στο τεμάχιο 9 με τη γεώτρηση «Αμαθούσα» και τις επόμενες βδομάδες αναμένονται αποτελέσματα.
«Συμφωνώ», είπε, ότι «δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Αυτού του είδους οι εξελίξεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Δηλαδή αποτυχημένες γεωτρήσεις ή μη εξεύρεση υδρογονανθράκων είναι περισσότερο ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», προσθέτοντας πως «ακόμη και προχθές είχαμε την εταιρεία Noble να ανακοινώνει αποτυχημένη γεώτρηση στον κόλπο του Μεξικού».
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο παραδέχθηκε, ότι στην προσέγγιση του ενεργειακού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ υπήρξαν και υπερβολές.
ολες οι ειδησεις
- Dragons’ Den: Από τις Σέρρες με μια πρωτότυπη ιδέα και συμφωνία 150.000 ευρώ – Πέντε επενδυτές διεκδίκησαν τον Βασίλη Τσικέ
- Πόθεν Έσχες 2026: Λήγει στις 3 Νοεμβρίου η προθεσμία – Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση
- Fintech Athens 5.0: Στο επίκεντρο οι τράπεζες, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι πληρωμές
- Γιώργος Μαζωνάκης: Τι έλεγε πριν από δέκα χρόνια για τον θάνατο και πώς φανταζόταν τον εαυτό του το 2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr