current views are: 649

15 Νοεμβρίου 2023
Δημοσίευση16:43

Πρωτοφανείς απειλές Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Έχε όσες πυρηνικές βόμβες θέλεις, ο θάνατός σου έρχεται, είσαι χαμένος»

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους

Δημοσίευση 16:43’
Ερντογάν
EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα και επανέλαβε την άποψή του πως η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Ο Νετανιάχου κάνει δήλωση με υπουργούς και από τις δύο πλευρές. Πιστεύει ότι αυτοί οι υπουργοί θα με σώσουν. Δεν βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση μαζί του. Ο Νετανιάχου είναι χαμένος. Το όλο θέμα είναι η στάση εκείνων που θα σταθούν στο πλευρό των δικαίων στον κόσμο. Δυστυχώς, οι αναμενόμενες εξελίξεις δεν συμβαίνουν. Η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, δυστυχώς βλέπουν την κατάσταση από τη λάθος πλευρά. Η Γαλλία κάνει πρώτα διαφορετικές δηλώσεις και μετά άλλες δηλώσεις. Το βάζει σε αντίστροφη ταχύτητα. Να είστε ειλικρινείς. Μην είστε μια μέρα έτσι και μια μέρα αλλιώς. Όπως η κατάσταση στην Παλαιστίνη, θέλουμε να είμαστε όρθιοι, αλλά ποτέ να μην σηκωνόμαστε και να είμαστε διαφορετικοί το βράδυ και διαφορετικοί το πρωί. Να είστε σαν την Τουρκία, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Απεθύνομαι στον Νετανιάχου εδώ και τώρα»

Απευθύνομαι στον Νετανιάχου από εδώ, έχετε ατομική βόμβα ή όχι; Εξηγήστε αν τολμάτε, αλλά αυτός δεν μπορεί. Ω Ισραήλ, έχεις ατομική βόμβα και απειλείς με αυτήν. Ο θάνατός σου έρχεται. Δεν έχει σημασία πόσες πυρηνικές βόμβες έχεις, είσαι χαμένος. Αυτοί που χάνουν τα πάντα στο όνομα της ηθικής και της συνείδησης δεν είναι άνθρωποι.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια γενοκτονία. Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες δικηγόροι τους οδηγούν στο Δικαστήριο της Χάγης. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα στο σημείο της γενοκτονίας και θα προβούμε στην απαραίτητη ανακοίνωση. Κανείς που λέει ότι είμαι άνθρωπος δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις σφαγές. Δεν αγνοούμε επίσης αυτούς που φέρνουν νερό στο κρασί τους από φόβο για να νομιμοποιήσουν αυτούς που υποστηρίζουν ανοιχτά αυτές τις σφαγές. Το αίμα των μωρών κολλημένο στα μέτωπα όσων υποστηρίζουν το Ισραήλ ως λεκές ντροπής. Ενώ εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα, αυτοί που μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν λένε λέξη. Δημοσιογράφοι σφαγιάζονται από το Ισραήλ μαζί με τις οικογένειές τους. Οι διεθνείς οργανισμοί τύπου δεν κάνουν ούτε μια δήλωση. Η βούληση 121 κρατών μελών του ΟΗΕ σφετερίζεται από μία ή δύο χώρες. Ενώ οι Ισραηλινοί υπουργοί ομολογούν ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα, δεν λαμβάνουν μέτρα εναντίον τους.

 EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE

«Καταδικασμένο το Ισραήλ»

Αυτοί που γέμισαν τις πλατείες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το Ισραήλ καταδικάζεται στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Χαιρετίζω όλους τους φίλους της Παλαιστίνης με σεβασμό από εδώ. Αν το Ισραήλ συνεχίσει τις σφαγές του, θα καταγραφεί ως τρομοκρατικό κράτος που καταδικάζεται σε όλο τον κόσμο.

Με την άδεια του Αλλάχ, η νίκη θα είναι υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Αυτό που μας θλίβει δεν είναι οι χώρες που έχουν χάσει τη θέλησή τους από το Ισραήλ, αλλά τα λόγια που ειπώθηκαν στον βετεράνο Μελίς. Κάποιος μπορεί να εξισώσει τους κατακτητές με αυτούς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτή τη στάση. Δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από την ιδεολογική διαστροφή.

Αυτή δεν είναι η εποχή του θρήνου. Ήρθε η ώρα να αυτοπυρποληθούμε αν χρειαστεί για τα παιδιά μας. Αυτό θα το κάνουμε δουλεύοντας και γινόμενοι πιο δυνατοί, όχι με την ανεξέλεγκτη, χωρίς βιβλία χαμάς. Φυσικά, έχει σημασία και το τι είδους στάση θα κρατήσετε σε αυτή τη διαδικασία.

Η εξίσωση του καταπιεσμένου με τον καταπιεστή, όπως κάνουν κάποιοι, σημαίνει ότι αθωώνεις τον καταπιεστή. Εμείς καταλαβαίνουμε το CHP. Το ιστορικό τους είναι κακό. Δεν περιμένουμε άλλη στάση από αυτούς που εμφανίζονται στις κηδείες των δολοφόνων στρατιωτών και αστυνομικών. Λυπούμαστε για τα στελέχη που τους βάζουν στο ίδιο επίπεδο με φανατικούς όπως ο Νετανιάχου. Δεν διστάζουμε να πούμε ότι η Χαμάς είναι μαχητές της αντίστασης που ρισκάρουν τη ζωή τους για να νιώθει κάποιος άβολα.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία γενοκτονία

Όλες οι λέξεις, συμπεριλαμβανομένου του ‘πολέμου’, δεν φτάνουν για να περιγράψουν αυτό που παρακολουθούμε στη Γάζα εδώ και 40 ημέρες, τις πιο βάναυσες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Διότι ο πόλεμος έχει και μια ηθική, έναν κώδικα συμπεριφοράς, έναν νόμο και ένα όριο.

Όσοι χάνουν τα πάντα στο όνομα της ηθικής, της συνείδησης και της τιμής δεν μπορούν παρά να είναι νεκροί, όχι άνθρωποι. Κανείς που αποκαλεί τον εαυτό του άνθρωπο δεν μπορεί να εγκρίνει αυτές τις σφαγές στη Γάζα.

Είμαστε αντιμέτωποι με μία γενοκτονία, τόνισε.

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα