Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’

Πυρκαγιά στο Κανδήλι Μεγάρων – Επιχειρούν 115 πυροσβέστες και έξι εναέρια μέσα (Βίντεο)

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή όπου λειτουργούν κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό και την κατάσβεση του μετώπου.

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’
Πυρκαγιά στο Κανδήλι Μεγάρων – Επιχειρούν 115 πυροσβέστες και έξι εναέρια μέσα (Βίντεο)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή όπου λειτουργούν κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό και την κατάσβεση του μετώπου.

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Κανδήλι, Μέγαρα.
  • Συμμετοχή 75 πυροσβεστών, 26 οχημάτων και 6 αεροσκαφών/ελικοπτέρων.
  • Προσοχή στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.
  • Η περιοχή είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.
  • Διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κανδήλι, στα Μέγαρα. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε περίπου στις 16:30 και κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του μετώπου. Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 38 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρια αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για άμεση απειλή των κατασκηνώσεων ή άλλων εγκαταστάσεων από τις φλόγες.

Η εξέλιξη της πυρκαγιάς παρακολουθείται συνεχώς από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, με τη συνδρομή drone που μεταδίδει εικόνα μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας. Με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαρκή εικόνα για την πορεία του μετώπου και μπορούν να εντοπίζουν πιθανές νέες εστίες.

Η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, γεγονός που αυξάνει την επιχειρησιακή εγρήγορση των Αρχών. Παράλληλα με την κατάσβεση βρίσκεται σε εξέλιξη και η διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά. Για τον σκοπό αυτό έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Αττικής, το οποίο θα εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Καταδρομών, από το ύψος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.