13 Δεκεμβρίου 2023
Δημοσίευση: 20:35'
Τελευταία ενημέρωση: 21:01'

Ρέντη: Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου – Εμπλοκή του αδερφού του ερευνούν οι Αρχές

Τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά.

Επιμέλεια: Άγγελος Παγούνας
Δημοσίευση: 20:35’
Τελευταία ενημέρωση: 21:01’
Επιμέλεια: Άγγελος Παγούνας

Τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά.

Εξελίξεις υπάρχουν όσον αφορά την έρευνα της Αστυνομίας για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού κατά τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά.

Η νέα αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει πως ο 18χρονος είχε χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα το βράδυ των επεισοδίων.

Ο δικηγόρος του, υποστήριξε πως πρόθεση του 18χρονου ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα στον αέρα.

Ερευνάται και η εμπλοκή του 16χρονου αδερφού

Με την έρευνα να συνεχίζεται, στο κάδρο πλέον μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός τους 18χρονου.

Συγκεκριμένα, κλήθηκε για νέα κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

Μία σημαντική αντίφαση στην οποία έχουν υποπέσει τα δύο αδέρφια είναι αν ο 16χρονος βρισκόταν την ώρα των επεισοδίων μέσα ή έξω από το γήπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Παναγιώτης Σπυρόπουλος στο μεσημερινό δελτίο ειδήσεων, οι Αρχές έχουν στοιχεία ότι ο 16χρονος βρισκόταν έξω από το γήπεδο μαζί αδερφό του. Αυτό που ερευνούν είναι τι ρόλο είχε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των επιθέσεων ο 16χρονος.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση και για την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που επίσης συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Σε μια υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές για να «ξεκλειδώσουν» τα άτομα που έλαβαν μέρος στην επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη.

Η εν λόγω επίθεση θεωρείται κομβικής σημασία στις έρευνες ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι και μια ομάδα στο Facebook η οποία από το 2014 «ανεβάζει» επεισόδια από οπαδικές συμπλοκές.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες ταυτοποίησης και άλλων ατόμων για την επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

 


TOP NEWS

uncached