Ρομπάι: Δημιουργία ευρωασφαλιστικού συστήματος
Τη δημιουργία «ευρωασφαλιστικού συστήματος» προτείνει ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Τη δημιουργία «ευρωασφαλιστικού συστήματος» προτείνει ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Τη δημιουργία «ευρωασφαλιστικού συστήματος» προτείνει ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Ο Ρομπάι ζητά τη μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων των κρατών-μελών της ΕΕ -με έναν εναρμονισμένο και δεσμευτικό τρόπο- ώστε να συνδεθεί η συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής προσθέτοντας ότι προτίθεται να θέσει το θέμα επί τάπητος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη.
Αναφορικά με τους τρόπους ενίσχυσης της ολοκλήρωσης της ΕΕ, ο Ρόμπαϊ δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι η συζήτηση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας πρέπει να γίνει, αλλά είναι χρονοβόρα και δεν συνιστά προτεραιότητα.
Πηγή: skai.gr
ολες οι ειδησεις
- Η ώρα της Κάσου: Το γαλλικό πλοίο, η Τουρκία και το μεγάλο τεστ των ελληνικών «κόκκινων γραμμών» – Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών του καλωδίου Ελλάδας–Κύπρου
- Διπλή στρατηγική Μητσοτάκη: Επιχείρηση συσπείρωσης στη Μεσσηνία του Σαμαρά και πίεση στο ΠΑΣΟΚ – Τα 285 «ναι» του ΠΑΣΟΚ για τα funds και η κυβερνητική επίθεση για αντιφάσεις
- Τραμπ: «Ιστορικό μνημείο» το Οβάλ Γραφείο – Δικαστικό μπλόκο στην αψίδα που σχεδιάζει
- «Λες σκ@τά, θα σε κάνω να τα φας» – Ανάγκασε τον σύζυγό της να φάει περιττώματα επειδή δεν την υπερασπίστηκε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr