Ρωσικό τάνκερ πλέει ακυβέρνητο στη Μεσόγειο – Συναγερμός για «βόμβα με LNG»
Την περασμένη εβδομάδα επίθεση από ουκρανικά ναυτικά drones.
Την περασμένη εβδομάδα επίθεση από ουκρανικά ναυτικά drones.
Συναγερμός στις ιταλικές Αρχές λόγω ενός ρωσικού τάνκερ μεταφοράς LNG, το οποίο πλέει ακυβέρνητο στη Μεσόγειο μετά την επίθεση με ουκρανικό drone, όπως μεταδίδει το Reuters την Παρασκευή επικαλούμενο πηγές.
Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι το Arctic Metagaz, που μετέφερε LNG από το λιμάνι του Μούρμανσκ στην Αρκτική, δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα επίθεση από ουκρανικά ναυτικά drones, τα οποία εκτοξεύτηκαν από τις ακτές της Λιβύης. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το περιστατικό.
Μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας
Αρχικά, η λιβυκή υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης είχε αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο είχε βυθιστεί, αλλά το πλοίο παρέμεινε στην επιφάνεια και πλέον πλέει μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας, περίπου 30 ναυτικά μίλια από το μικρό ιταλικό νησί Λινόζα, σύμφωνα με το ιταλικό Ναυτικό.
«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Το πλοίο πλέει σε διεθνή ύδατα και συνοδεύεται από το ναυτικό, ένα ρυμουλκό και ένα σκάφος αντιμετώπισης περιβαλλοντικών κινδύνων» δήλωσε ο Φιλίπο Μανίνο, δήμαρχος της Λαμπεντούζα, στην οποία περιλαμβάνεται και η Λινόζα.
A tanker doesn’t have to sink to create a crisis. ⚠️
The LNG tanker Arctic Metagaz is drifting in international waters between Italy and Malta after an incident forced the crew to evacuate. Authorities are now escorting the ship while trying to understand the situation. This is… pic.twitter.com/mAL0mjxFEo
— The Maritime (@themaritimenet) March 13, 2026
ολες οι ειδησεις
- Το βαθύ «πολιτικό» χαμηλό «ΟΠΕΚΕΠINIO» σαρώνει τις… δικογραφίες
- Υπό πίεση για άμεσο ανασχηματισμό το Μέγαρο Μαξίμου
- Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι μεγάλες απουσίες από τα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά
- Σόι πάει το bodybuilding – Ο γιος του Σβαρτσενέγκερ βαδίζει στα βήματα του πατέρα του
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr