26 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 09:33'

«Ρώσους» έως το 2036 θέλει ο Πούτιν τους Ουκρανούς των κατεχόμενων

Διάταγμα για τη λήψη μέτρων με στόχο τον εκρωσισμό των περιοχών που κατελήφθησαν στρατιωτικά υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 09:33’
EPA/RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Διάταγμα για τη λήψη μέτρων με στόχο τον εκρωσισμό των περιοχών που κατελήφθησαν στρατιωτικά υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τετελεσμένα στις ουκρανικές περιοχές υπό ρωσική κατοχή θέλει να δημιουργήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε εντολή ώστε οι ρωσικές αρχές να λάβουν μέτρα για να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούν ότι είναι Ρώσοι και μιλάνε ρωσικά στις περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

Το διάταγμα, με τίτλο «Στρατηγική της εθνικής πολιτικής της Ρωσίας για την περίοδο ως το 2036» αποσκοπεί το 95% των κατοίκων αυτών των ουκρανικών περιοχών να δηλώνουν Ρώσοι ως το 2036.

Σύμφωνα με το διάταγμα, η κατάληψη των επαρχιών Ντοντέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια  δημιουργεί τις συνθήκες «για την αποκατάσταση της ενότητας των ιστορικών περιοχών του ρωσικού κράτους». Όπως τονίζεται, είναι ζωτικής σημασίας «να υιοθετηθούν επιπλέον μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί γενικώς η ρωσική ταυτότητα», να εδραιωθεί η χρήση της ρωσικής γλώσσας και να αντιμετωπιστούν «προσπάθειες μη φιλικών κρατών να αποσταθεροποιηθούν οι διεθνοτικές και διαδογματικές σχέσεις και να δημιουργηθεί ένα χάσμα στην κοινωνία».

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής «θα αξιολογηθούν με βάση την επίτευξη του ακόλουθου δείκτη-στόχου έως το 2036: το επίπεδο συνολικής ρωσικής πολιτικής ταυτότητας (πολιτική αυτογνωσία)», το οποίο θα πρέπει να φτάνει «τουλάχιστον το 95%».


TOP NEWS

uncached