Σάμος: Τιμήθηκε στο Μόναχο το φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια»
Με την προβολή της ταινίας που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Σάμο από το Ίδρυμα “YEHUDI MENUHIN”, και αφορούσε τις συναυλίες των νέων μουσικών του ιδρύματος που έπαιζαν για 4 ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, και με παράλληλη προβολή εικόνων από τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, τιμήθηκε στο Μόναχο το φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”, για τη φιλοξενία που παρείχε σε μία τόσο πετυχημένη εκδήλωση.
Με την προβολή της ταινίας που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Σάμο από το Ίδρυμα “YEHUDI MENUHIN”, και αφορούσε τις συναυλίες των νέων μουσικών του ιδρύματος που έπαιζαν για 4 ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, και με παράλληλη προβολή εικόνων από τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, τιμήθηκε στο Μόναχο το φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”, για τη φιλοξενία που παρείχε σε μία τόσο πετυχημένη εκδήλωση.
Με την προβολή της ταινίας που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Σάμο από το Ίδρυμα “YEHUDI MENUHIN”, και αφορούσε τις συναυλίες των νέων μουσικών του ιδρύματος που έπαιζαν για 4 ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, και με παράλληλη προβολή εικόνων από τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, τιμήθηκε στο Μόναχο το φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”, για τη φιλοξενία που παρείχε σε μία τόσο πετυχημένη εκδήλωση. Ο Kurt Schwarz και η Chiona Ξανθοπούλου – Schwarz, οι οποίοι είχαν όλη την ευθύνη της οργάνωσης των εκδηλώσεων στη Σάμο, αλλά και της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο Μόναχο, ανακοίνωσαν ότι στις φετινές εκδηλώσεις θα έρθουν εκτός των νέων μουσικών του ιδρύματος MENUHIN, και οι νέοι από την Όπερα του Μονάχου, προσδίδοντας έτσι ένα ιδιαίτερο κύρος στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν από 9 μέχρι 14 Αυγούστου και πάλι στο Αρχαίο Θέατρο.
Ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο κ. Schwarz αναφέρθηκε στην επιτυχία των περυσινών εκδηλώσεων στη Σάμο και τόνισε ότι από την πλευρά τους θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να καθιερωθεί αυτή η προσπάθεια ως θεσμός που θα βοηθήσει το νησί.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση στο Μόναχο, τα “Ηραία – Πυθαγόρεια” εκπροσωπήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Μαργιωρή, ο οποίος τόνισε στους παρευρισκομένους ότι υπάρχουν οι δυνατότητες μιας στενής συνεργασίας ανάμεσα στους διοργανωτές των εκδηλώσεων και τους φορείς της Σάμου, έτσι ώστε και οι εκδηλώσεις να έχουν την επιτυχία που προσδοκούν οι διοργανωτές, αλλά και η Σάμος να έχει την προβολή και τη διαφήμιση που της αξίζει, σαν τόπος της Ιωνίας γης και σαν γενέθλια γη μεγάλων ανδρών, όπως ο Πυθαγόρας, ο Αρίσταρχος κι άλλοι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την τοπική κυβέρνηση της Βαυαρίας, εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών εφημερίδων, τουριστικοί παράγοντες, η πρόεδρος του Ιδρύματος “YEHUDΙ MENUHIN” και εκπρόσωποι άλλων πνευματικών ιδρυμάτων.
Σημειώνεται ότι όλο το κόστος της εκδήλωσης καλύπτεται από τη γερμανική πλευρά. Στις φετινές εκδηλώσεις αναμένεται να παρευρεθεί ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, ενώ έχουν γίνει ήδη επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για εκπροσώπηση σε υπουργικό επίπεδο.
ολες οι ειδησεις
- Financial Times: H EE αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνομιλίες με τον Πούτιν
- Νέο Market Pass: Ποιοι θα πάρουν τα νέα ποσά και πότε ξεκινούν οι πληρωμές
- Κρίσιμες ώρες για την Μπόνι Τάιλερ: Σε τεχνητό κώμα η τραγουδίστρια του «Total Eclipse Of The Heart»
- Αποσύρονται βερνίκια νυχιών γνωστής εταιρείας – Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr