22 Ιουλίου 2025
Δημοσίευση: 10:03'

Σε «καραντίνα» η Wall Street Journal από τον Λευκό Οίκο

Μαίνεται ο πόλεμος Τραμπ με την αμερικανική εφημερίδα εξαιτίας του ρεπορτάζ για την υπόθεση Επστάιν. Αποκλείει τους δημοσιογράφους της από το ταξίδι στη Σκωτία.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 10:03’
Λευκός Οίκος/Χ
Πηγή: Χ
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Μαίνεται ο πόλεμος Τραμπ με την αμερικανική εφημερίδα εξαιτίας του ρεπορτάζ για την υπόθεση Επστάιν. Αποκλείει τους δημοσιογράφους της από το ταξίδι στη Σκωτία.

Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε τη Wall Street Journal από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία, συνεχίζοντας τα «αντίποινα» για τη δημοσίευση ρεπορτάζ για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον παιδόφιλο επιχειρηματία, Τζέφρι Επστάιν.

Η αμερικανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει αποκλειστικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στείλει το 2004 ευχετήρια επιστολή για τα πεντηκοστά γενέθλια του Επστάιν, γεμάτη με υπονοούμενα για τη δράση του. Το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος το αποκάλεσε ψευδές και συκοφαντικό, μηνύοντας όλους τους εμπλεκόμενους και διεκδικώντας αποζημίωση 10 δισ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός από το ταξίδι του Τραμπ είναι η τελευταία πράξη στην αντιπαράθεση τους. Η επίσκεψη Τραμπ στη Σκωτία είναι ιδιωτικής φύσης, ωστόσο θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να αποκλείσει ΜΜΕ. Πριν λίγους μήνες, είχε απαγορέψει την είσοδο του Associated Press στα μπρίφινγκ του Λευκού Οίκου, επειδή επέμενε να χρησιμποποιεί την ονομασία «Κόλπος του Μεξικού» αντί της «Κόλπος της Αμερικής», όπως τον ξαναβάφτισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


TOP NEWS

uncached