Σεντένο: Και χωρίς το ΔΝΤ ελάφρυνση του χρέους
Ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup επιμένει να προχωρήσει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.
Ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup επιμένει να προχωρήσει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα και ενδεχομένως να προχωρήσει ακόμα και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε ο Σεντένο στη γερμανική εφημερίδα. Ο Σεντένο δήλωσε ότι η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει με την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, ακόμα και αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ. «Η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση έχει, στο μεταξύ, πολύ ισχυρούς θεσμούς. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα προβλήματα μόνοι μας», δήλωσε σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.
Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο κ.Σεντένο πρόσθεσε επίσης ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρώπης θα πρέπει να υποστεί εκ νέου επεξεργασία και να αντικατασταθεί. Οι σημερινοί κανόνες για το χρέος έχουν «μεγάλο περιθώριο για βελτίωση», δήλωσε.
ολες οι ειδησεις
- Κοβέσι στο στόχαστρο: Το «μένουμε Ευρώπη» à la carte της εξουσίας
- Αλλιώς μας τα μαθαίνουν στο σχολείο
- Η «Μαρία», η «Λάουρα» και το κόμμα που ψάχνει όνομα
- Euroleague: Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν 2025-26
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr