Σίφνος: Αυτό είναι το ζευγάρι Βρετανών στο μοιραίο ελικόπτερο – Η τραγική κατάληξη στον μήνα του μέλιτος
Νεκροί είναι ο Αλεξάντερ Κρόμι και η σύζυγός του, Μαρί Έμπερτ, καθώς και ο 55χρονος Έλληνας πιλότο Γιώργος Ράικος.
Νεκροί είναι ο Αλεξάντερ Κρόμι και η σύζυγός του, Μαρί Έμπερτ, καθώς και ο 55χρονος Έλληνας πιλότο Γιώργος Ράικος.
- Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στη Σίφνο, κοντά στο ελικοδρόμιο στην περιοχή Θόλος.
- Το ελικόπτερο ήταν Bell 206 και είχε απογειωθεί από το Μαρκόπουλο με προορισμό τη Σίφνο.
- Στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα: ο Άλεξ Κρόμι, η σύζυγός του Μαρί Έμπερτ και ο 55χρονος χειριστής Γιώργος Ράικος.
- Το ζευγάρι βρισκόταν στο ταξίδι του μέλιτος και ταξίδευε με ιδιωτικό αεροταξί.
- Πληροφορίες αποδίδουν την πτώση σε μηχανική βλάβη, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αίτια.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή ελικοπτέρου Bell 206 στη Σίφνο, ανάμεσά τους ένα νεόνυμφο ζευγάρι από τη Βρετανία που βρισκόταν στο ταξίδι του μέλιτος. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο ελικοδρόμιο στην περιοχή Θόλος.
Pictured: British couple killed alongside pilot in ‘honeymoon’ helicopter crash on Greek island https://t.co/BcK7paoGai
— Daily Mail (@DailyMail) August 18, 2026
Νεκροί είναι ο Αλεξάντερ Κρόμι και η σύζυγός του, Μαρί Έμπερτ, οι οποίοι φέρεται να ήταν περίπου 30 ετών. Στο ελικόπτερο επέβαινε και ο 55χρονος Έλληνας χειριστής Γιώργος Ράικος, πατέρας τριών παιδιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν και επικαλείται η Daily Mail.

Social Media / Daily Mail
Το ζευγάρι ταξίδευε με ιδιωτικό αεροταξί. Πληροφορίες αποδίδουν την πτώση σε μηχανική βλάβη, χωρίς να έχουν αναφερθεί περισσότερα στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος.
Η τελευταία επικοινωνία πριν από τη συντριβή
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Μαρκόπουλο με προορισμό τη Σίφνο. Ο πιλότος ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου ότι προετοιμαζόταν για προσγείωση, ωστόσο ακολούθησε διακοπή της επικοινωνίας.
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει το Bell 206 να κινείται ανεξέλεγκτα και να χάνει γρήγορα ύψος πριν προσκρούσει στο έδαφος. Σε άλλο υλικό, το ελικόπτερο φαίνεται να τυλίγεται αμέσως στις φλόγες ενώ πυκνός καπνός υψώνεται από το σημείο της πτώσης.

Glomex
Ο Αλεξάντερ Κρόμι εργαζόταν στη Blackstone, όπου κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου λύσεων ιδιωτικού πλούτου στο γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο.
Η ανακοίνωση της Blackstone για τον Άλεξ Κρόμι και τη Μαρί Έμπερτ
Η Blackstone απέστειλε στην Daily Mail ανακοίνωση για τον θάνατο του εργαζομένου της και της συζύγου του. Η εταιρεία ανέφερε:
«Είμαστε σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του συναδέλφου μας Άλεξ Κρόμι και της συζύγου του Μαρί Έμπερτ, οι οποίοι γιόρταζαν το μήνα του μέλιτος.
Ο Άλεξ ήταν αγαπητός σε όλους όσοι τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του στο Μπλάκστοουν, και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους αγαπημένους του».
ολες οι ειδησεις
- 10.000 ευρώ για να μην ερημώσει η Ελλάδα: Το κράτος ψάχνει κατοίκους για τα σύνορα – Χωριά χωρίς νέους, σχολεία χωρίς παιδιά και σπίτια χωρίς ανθρώπους
- Εξαρθρώθηκε σπείρα Τούρκων που διακινούσε κάνναβη στα Εξάρχεια
- Euroleague: Την 3η διαδοχική εντός έδρας νίκη αναζητά κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός
- Αγία Βαρβάρα: Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr