Σνίτσελ γεμιστό με τυρί και ζαμπόν (Cordon Bleu)
Τυπικό πιάτο της αυστροελβετικής κουζίνας, το γεμιστό αυτό είδος σνίτσελ πρωτοσυναντιέται σε βιβλίο μαγειρικής στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στην Ελλάδα αγαπήθηκε ιδιαίτερα -όμως πολύ συχνά καταναλώνεται τυποποιημένο, στην κατεψυγμένη, προτηγανισμένη εκδοχή του. Κι όμως, η σπιτική συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη.
Τυπικό πιάτο της αυστροελβετικής κουζίνας, το γεμιστό αυτό είδος σνίτσελ πρωτοσυναντιέται σε βιβλίο μαγειρικής στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στην Ελλάδα αγαπήθηκε ιδιαίτερα -όμως πολύ συχνά καταναλώνεται τυποποιημένο, στην κατεψυγμένη, προτηγανισμένη εκδοχή του. Κι όμως, η σπιτική συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη.
Υλικά συνταγής
- 6 λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας (σνίτσελ)
- 6 φέτες μαλακό, κίτρινο τυρί που λιώνει
- 6 φέτες ζαμπόν
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά λάδι και επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα
- 2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά και αλεύρι ανακατεμένα
- πάπρικα ή χονρτοτριμμένο πιπέρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε από το χασάπη σας να σας φτιάξει τις φέτες μοσχαριού για σνίτσελ. Βάζετε πόνω σε κάθε σντίτσελ 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί και τα διπλώνετε κλείνοντας στο εσωτερικό τους το τυρί και το ζαμπόν. Τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε ελαφρά (με σκέτο αλεύρι).
Χτυπάτε τα αυγά με τη μία κουταλιά λάδι και βουτάτε προσεκτικά τα σνίτσελ μέσα. Πανάρετε τα σνίτσελ στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξουν.
Βγάζετε τα σνίτσελ απ’ το ψυγείο, ζεσταίνετε το λάδι και τα τηγανίζετε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα ή πιπέρι και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
ολες οι ειδησεις
- Έκτακτο δώρο Πάσχα – Ποιοι παίρνουν 350 ευρώ
- Έρχεται νέα αλλαγή στο Instagram – Τι αλλάζει στην αποστολή φωτογραφιών
- ΠΑΜ! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη – Η «Σκορπιός είναι για σένα» επέστρεψε (Βίντεο)
- Μελισσανίδης: «Να λατρεύετε και προστατεύετε την ΑΕΚ και στα 1000 χρόνια της – Γειά σου ΑΕΚάρα μου!»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr