Σοκ στις Σέρρες: Στον ανακριτή ο 15χρονος για τη δολοφονία του 17χρονου
«Τα χτυπήματα στο θύμα έγιναν με μεγάλη σφοδρότητα» λέει ο Δημήτρης Γαλεντέρης στο Newpost
«Τα χτυπήματα στο θύμα έγιναν με μεγάλη σφοδρότητα» λέει ο Δημήτρης Γαλεντέρης στο Newpost
Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θα απολογηθεί σήμερα, στη μία το μεσημέρι, ο 15χρονος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 17χρονου στις Σέρρες την παραμονή των Φώτων.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ όχι μόνο για τις ηλικίες δράστη και θύματος αλλά και για την ιατροδικαστική εξέταση, που δείχνει ότι το θύμα υπέστη άγριο ξυλοδαρμό που προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ρήξη οργάνων στον άτυχο 17χρονο.
«Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την ιατροδικαστική έκθεση θα πω ότι ανάλογα ευρήματα έχουμε μόνο σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Δείχνουν ότι τα χτυπήματα έγιναν με μεγάλη σφοδρότητα» εξηγεί στο Newpost ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
Οι ισχυρισμοί του 15χρονου δράστη
Ο νεαρός κατηγορούμενος θα μπει στο γραφείο ανακρίτριας και εισαγγελέα δηλώνοντας μετανιωμένος. Από την πρώτη στιγμή ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του άτυχου νεαρού για ένα μήνυμα, που όπως ισχυρίζεται, έστειλε το θύμα στην κοπέλα του. Θα υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να του κάνει κακό και ότι από την ώρα που έμαθε για τον θάνατό του, έχει τύψεις. Θα επιμείνει, αναφέροντας ότι χτύπησε το θύμα με δυο-τρεις γροθιές με τον 17χρονο να πέφτει στο έδαφος. Από εκείνη τη στιγμή, όπως λέει, δεν γνωρίζει τι έγινε γιατί ο καθένας πήρε διαφορετικό δρόμο. Η ομολογία του δείχνει πάντως, ότι αιφνιδίασε το θύμα.
Η ταυτοποίησή του έγινε πολύ γρήγορα από τη στιγμή που ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός με τους αστυνομικούς να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για το πώς φθάσαμε στην αδιανόητη τραγωδία. Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και με τις κάμερες ασφαλείας ο ξυλοδαρμός συνέβη έξω από τον χώρο της Μητρόπολης με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι όλα διήρκησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Το παρελθόν του 15χρονου
Οι αρχές δεν συναντούσαν για πρώτη φορά τον 15χρονο δράστη. Η πρώτη φορά που απασχόλησε, ήταν στα 13 του χρόνια όταν η αστυνομία τον είχε συλλάβει για μικροκλοπές. Το 2021 μαζί με άλλα άτομα χτύπησαν βάναυσα έναν ανήλικο έξω από Λύκειο στις Σέρρες. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Τον Μάρτιο του 2024 συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπή από κοινού με άλλους δύο δράστες. Τρεις μήνες αργότερα, συνελήφθη ξανά, αυτή τη φορά για κατοχή ναρκωτικών. Πέρα από τις 2 συλλήψεις, είχε προσαχθεί αρκετές φορές. Παράλληλα το 2022, στο Χαμόγελο του Παιδιού, υπήρξε καταγγελία για το περιβάλλον που μεγάλωνε ο ανήλικος ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές με τη μορφή μάλιστα της «κατεπείγουσας αναφοράς».
Τέσσερα χρόνια μετά ο ανήλικος αφαιρεί τη ζωή ενός νεαρού παιδιού με την οικογένεια του θύματος να προσπαθεί να διαχειριστεί την ξαφνική απώλειά του.
ολες οι ειδησεις
- Βία ανηλίκων: Η συνεργασία θεσμών, εκπαιδευτικών και γονέων, το «κλειδί» για την πρόληψη
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμo 22.000 ευρώ σε 17χρονο μοτοσικλετιστή για επικίνδυνη οδήγηση
- Σκιάθος: Το πρώτο νησί με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
- Καλαμάτα: Ψηφιακές οθόνες στα λεωφορεία της πόλης «μιλούν» για την κλιματική αλλαγή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr