5 Φεβρουαρίου 2026
Δημοσίευση: 10:55'
Τελευταία ενημέρωση: 10:57'

Σωτήρης Σέρμπος στον Alpha Radio 98,9: «Έχουμε μπει σε περιπέτεια, ο Ερντογάν με αργά βήματα κερδίζει χώρο – Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σέρμπος είπε «το ουκρανικό όπως πάει να κλείσει δείχνει πως ο αναθεωρητισμός μπορεί να νομιμοποιηθεί»

Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: 10:55’
Τελευταία ενημέρωση: 10:57’
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σέρμπος είπε «το ουκρανικό όπως πάει να κλείσει δείχνει πως ο αναθεωρητισμός μπορεί να νομιμοποιηθεί»

Την ανησυχία του για τις κινήσεις της γείτονος , εξέφρασε μιλώντας στον Alpha Radio 98,9 και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Σωτήρης Σέρμπος, τονίζοντας «έχουμε μπει σε περιπέτεια, ο Ερντογαν με αργά βήματα κερδίζει χώρο, είμαστε μικρή χώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού» και πρόσθεσε « υπάρχει μια συναλλακτική σχέση ανάμεσα σε Τραμπ και Ερντογάν όπου συζητούν και για θέματα της περιοχής».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σέρμπος είπε «το ουκρανικό όπως πάει να κλείσει δείχνει πως ο αναθεωρητισμός μπορεί να νομιμοποιηθεί» ενώ εκτίμησε πως δεν συζητήθηκε σωστά στην Ελλάδα το ζήτημα της Γροιλανδίας «ήταν πολύ μεγάλο καμπανάκι γιατί η αμερικανική διοίκηση έρχεται και λεει σου πουλάω ασφάλεια και εσύ θα πληρώνεις είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε» τόνισε ο κ. Σέρμπος.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξήγησε ότι δεν έχουμε συζητήσει το τι θέλουμε από την Τουρκία και υπογράμμισε «κάποιες απο τις βεβαιότητες του παρελθόντος δεν υπάρχουν, είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού» σημείωσε.

Για το ζήτημα του μεταναστευτικού και την Ευρωπαϊκή Πολιτική ο κ. Σέρμπος δήλωσε «για να έχεις ξεκάθαρη θέση πρέπει να έχεις ξεκάθαρη στρατηγική, αυτο που έγινε τα τελευταια χρόνια ήταν η αυστηροποίηση των ζητημάτων ασύλου δηλαδή σε ποιους διίεις και με ποιες προϋποθέσεις».

Ο κ. Σέρμπος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που δεν αντιμετωπίζονται απο την Ε.Ε για το μεταναστευτικό όπως ποιοι θεωρούνται νόμιμοι τρόποι μετακίνησης στην Ευρώπη, τι συμβαίνει με τα εργατικά χέρια, ακόμα και σε τεχνολογίες αιχμής και την ανταγωνιστικότητα της Γηραιάς Ηπείρου «είναι δύσκολη συζήτηση, γιατί για να μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο, ας πούμε για τη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να έχεις στρατηγική και παρουσία στην περιοχή σε διαφορετική περίπτωση το κενό που αφήνει η Ε.Ε θα το καλύψει κάποιος τρίτος που είναι πολύ διαφορετικός από εμάς και η κουβέντα αφορά και τη χώρα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σέρμπος.

Ακούστε το ηχητικό:


TOP NEWS

uncached