Η πλούσια γεύση του φύλλου και το ζωηρό πράσινο από τα φυστίκια εντυπωσιάζουν σε μια διαφορετική εκδοχή του μπακλαβά!
Υλικά
- 3 κούπες φυστίκια Αιγίνης
- 300 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 2 κ.τ.σ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.τ.σ. γαρύφαλλο σκόνη
για το σιρόπι
- 250 γρ. μέλι
- 450 γρ. ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 γαρύφαλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κοπανάμε τα φυστίκια Αιγίνης και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το γαρύφαλο σε ένα μπολ. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα μικρό ταψί και στρώνουμε 3-4 φύλλα κρούστας αλειμμένα ένα-ένα με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μίγμα της γέμισης.
Σκεπάζουμε με 3 φύλλα, αλείφουμε ξανά και πασπαλίζουμε πάλι με το μίγμα της γέμισης. Κρατάμε στην άκρη 4 φύλλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Στο τέλος, σκεπάζουμε με τα φύλλα που κρατήσαμε αλείφοντας τα ένα-ένα με την μαργαρίνη. Χαράζουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους.
Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και ραντίζουμε την επιφάνεια του μπακλαβά. Ψήνουμε στους 200-230 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά.
Όταν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο τον περιχύνουμε αμέσως με καυτό σιρόπι. Τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Κόβουμε τα κομμάτια να αποχωριστούν μεταξύ τους και σερβίρουμε.
lovecooking.gr
ολες οι ειδησεις
- Η Τζέιν Φόντα ξεκίνησε την αεροβική: «Η αντίσταση θέλει προπόνηση» – Το σατιρικό βίντεο με…. πολιτικό μήνυμα
- Άλκης Καμπανός: Σήμερα η δίκη σε 2ο βαθμό από το Εφετείο Θεσσαλονίκης
- Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ύψη: Το Brent πλησιάζει τα 114 δολάρια – Στα 91 ευρώ η μεγαβατώρα
- Κολωνός: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε αγωγό αερίου στην οδό Τριπόλεως
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr