Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Ταϊλάνδη και Καμπότζη – Πάνω από 100 χιλιάδες εκτοπισμένοι
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ανταλλαγή πυρών και αλληλοκατηγοριών. Τους εκατό χιλιάδες έφτασαν οι εκτοπισμένοι.
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ανταλλαγή πυρών και αλληλοκατηγοριών. Τους εκατό χιλιάδες έφτασαν οι εκτοπισμένοι.
Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η συνοριακή διαφορά Ταϊλάνδης και Καμπότζης, καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη μεθόριο για δεύτερη ημέρα. Το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 15. Περισσότεροι από 30 είναι οι τραυματίες. Αξιωματούχος της Καμπότζης ανακοίνωσε το θάνατο ενός αμάχου και τον τραυματισμό ακόμη πέντε.
Την ίδια στιγμή, βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να αυξάνεται. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, σε τέσσερις επαρχίες στην παραμεθόριο. Τουλάχιστον 1.500 οικογένειες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους στην επαρχία Οτά Μεντσέι της Καμπότζης.
Οι κυβερνήσεις των δύο κρατών εκτόξευσαν και αλληλοκατηγορίες, με την κυβέρνηση της Καμπότζης να κατηγορεί την Μπανγκόκ ότι προχώρησε σε χρήση πυρομαχικών διασποράς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η Ταϊλάνδη από τη μεριά της κατηγορεί την Πνομ Πενχ ότι έκανε χρήση βαρέων όπλων, ιδίως πυροβολικού και συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών BM-21.
ολες οι ειδησεις
- Η κυβέρνηση «κλειδώνει» την πρώτη κάλπη και αλλάζει στρατηγική απέναντι στα νέα κόμματα – Στο στόχαστρο Τσίπρας και Καρυστιανού – Το δίλημμα που επενδύει το Μαξίμου
- Καραχάλιος κατά Καρυστιανού: «Να μας πει για την offshore και για τη χρηματοδότηση με 140.000 ευρώ» – «Υπάρχει και ένα μυστικό για τη Γρατσία και θα αποκαλυφθεί»
- Έρευνα επιβεβαιώνει: Τα συντηρητικά βλάπτουν σοβαρά την υγεία
- Ουνάι Έμερι: Ο βασιλιάς του Europa League με 5 κατακτήσεις (Φωτό & Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr