Στην εποχή του χαλκού ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος
«Αυθαίρετη» αποκαλεί την επιβολή δασμών στον χαλκό το Πεκίνο.
«Αυθαίρετη» αποκαλεί την επιβολή δασμών στον χαλκό το Πεκίνο.
Την αντίδραση της Κίνας προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει από την 1η Αυγούστου στην επιβολή δασμών ύψους 50% στις εισαγωγές χαλκού στις ΗΠΑ. «Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι η αυθαίρετη επιβολή τελωνειακών δασμών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μέρους», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη τη φορολόγηση των εισαγωγών χαλκού, επικαλούμενος «ισχυρή αξιολόγηση εθνικής ασφάλειας». Όπως διευκρίνισε, ο χαλκός είναι απαραίτητος για την κατασκευή ημιαγωγών, αλλά και μπαταριών, αεροσκαφών, πλοίων, πυρομαχικών, κ.α. «Ο χαλκός είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο υλικό από το Υπουργείο Άμυνας», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Οι ΗΠΑ εισάγουν κάθε χρόνο σχεδόν τον μισό χαλκό που χρησιμοποιούν.
Η κινεζική κυβέρνηση απέρριψε και τις αιτιάσεις περί λόγων εθνικής ασφαλείας για τις ΗΠΑ, σχολιάζοντας πως «ανέκαθεν αντιτασσόμασταν στην υπερβολική διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφαλείας».
ολες οι ειδησεις
- Προληπτικές αντικαρκινικές εξετάσεις, εθελοντική αιμοδοσία και προσέλκυση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας Allwyn Care
- Ο καιρός της Παρασκευής: Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψε με σουγιά κατάστημα ψιλικών και επιχείρησε νέα ληστεία
- Οι Αρχές εξιχνίασαν αιματηρή επίθεση σε βάρος 28χρονου Τούρκου – Χειροπέδες σε τρία άτομα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr