10 Ιανουαρίου 2026
Δημοσίευση: 15:59'

Στην «κατάψυξη» η χώρα από Κυριακή: Πτώση πάνω από 10°C, παγετός στα πεδινά (Χάρτης) – Πού αναμένονται χιόνια τη Δευτέρα

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή 11/01, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δημοσίευση: 15:59’
(EUROKINISSI)

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή 11/01, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή 11/01, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με την ψυχρή εισβολή να γίνεται αισθητή πρώτα στα βόρεια και στη συνέχεια στο σύνολο της χώρας. Σε πολλές περιοχές η «βουτιά» θα ξεπεράσει τους 10°C.

Για Δευτέρα 12/01 και Τρίτη 13/01 οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τις πρωινές ώρες και των δύο ημερών αναμένεται παγετός (ακόμη και σε πεδινές περιοχές κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα, προβλέπονται κατά τόπους βροχές/χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, ενώ σε Θράκη και ανατολική Μακεδονία αναφέρεται πως πρόσκαιρα μπορεί να χιονίσει και σε πεδινότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στα πελάγη 7-8 μποφόρ, με τον παγετό στα βόρεια να είναι ολικός και κατά τόπους ισχυρός.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα η τάση δείχνει αισθητή πτώση από Κυριακή, με τη Δευτέρα να καταγράφει πολύ χαμηλότερες τιμές (έως και 0°C τη νύχτα/νωρίς το πρωί).


TOP NEWS

uncached