10 Φεβρουαρίου 2026
Δημοσίευση: 15:55'

Στις Βρυξέλλες για τις συνόδους υπουργών Άμυνας ΕΕ και ΝΑΤΟ ο Νίκος Δένδιας

Ο Έλληνας υπουργός θα συμμετάσχει την Τετάρτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και την Πέμπτη στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 15:55’
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/EUROKINISSI
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Ο Έλληνας υπουργός θα συμμετάσχει την Τετάρτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και την Πέμπτη στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, 11 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση υπουργών Άμυνας των κρατών μελών.   Κατά τη σύνοδο, οι υπουργοί Άμυνας αναμένεται να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνονται προγράμματα, όπως το SAFE.

Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες της Συμμαχίας για την εκπλήρωση του αμυντικού δόγματος, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής και ικανότητας.

 


TOP NEWS

uncached