16 Αυγούστου 2021
Δημοσίευση: 05:43'
Τελευταία ενημέρωση: 21:44'

Στο χειρουργείο με… μπουζούκι: «Ήμουν ξύπνιος περίπου 1,5 ώρα και τη μια έπαιζα τραγούδια»

Τι λέει ο μουσικός για την απίστευτη εμπειρία του. Οι «παραγγελιές» και το τραγούδι που αφιέρωσε στη σύζυγό του.

Δημοσίευση: 05:43’
Τελευταία ενημέρωση: 21:44’

Τι λέει ο μουσικός για την απίστευτη εμπειρία του. Οι «παραγγελιές» και το τραγούδι που αφιέρωσε στη σύζυγό του.

O Μουσικός Δημήτρης Κύρτσος, ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα που… έπαιζε μπουζούκι ενώ εγχειριζόταν στον εγκέφαλο μίλησε στον ΣΚΑΙ για την εμπειρία του.

Όπως εξήγησε, το να παίζει μπουζούκι κατά την διάρκεια του χειρουργείου, λειτουργεί ως απόδειξη στους γιατρούς που πραγματοποιούν το χειρουργείο, ότι οι εγκεφαλική λειτουργία του ασθενή, γίνεται κανονικά ενώ ανέφερε ότι έχει χρειαστεί να υποβληθεί σε άλλη μια επέμβαση στον εγκέφαλο στο παρελθόν και κατά εκείνο το χειρουργείο παρότι είχε ζητήσει να έχει το μπουζούκι του μαζί του, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Περιγράφοντας το χειρουργείο, ο κ. Κύρτσος είπε πως αρχικά είχε λάβει ολική νάρκωση και έπειτα από περίπου μια ώρα οι γιατροί τον ξύπνησαν, του έκαναν ερωτήσεις ακριβώς για να ελέγξουν ότι ανταποκρίνεται σωστά κι έπειτα του έδωσαν να παίξει μπουζούκι.

Δήλωσε μάλιστα πως δεν μπορεί να πει ότι το όλο εγχείρημα τον δυσκόλεψε, καθώς δεν ήταν πλήρως ξύπνιος αλλά περισσότερο ασυναίσθητα ή μηχανικά έπαιζε μουσική.

“Ήμουν ξύπνιος περίπου 1,5 ώρα και την μια έπαιζα τραγούδια”, διευκρίνισε και χαμογελώντας δεν παρέλειψε να πει ότι κατά την διάρκεια του χειρουργείου είχε ακόμη και “παραγγελιές” από την σύζυγό του, στην οποία αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι “ξενάκι”.

Πρόσθεσε πως δεν έπαιζε με το 100% των δυνατοτήτων του αλλά μάλλον με ένα 10% τους και δεν καταλάβαινε κανέναν πόνο.

Πήγαν όλα καλά, συνόψισε χαμογελώντας και πρόσθεσε πως σε διάστημα 2-3 μηνών γύρισε κανονικά στην εργασία του.


TOP NEWS

uncached