Στο Καστέλι ο Μητσοτάκης – «Κλειδώνει» η συμφωνία για τον εξοπλισμό του νέου διεθνούς αεροδρομίου
Ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε βαν και πραγματοποίησε εκτενή ξενάγηση σε όλους τους χώρους του εργοταξίου στο Καστέλι.
Ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε βαν και πραγματοποίησε εκτενή ξενάγηση σε όλους τους χώρους του εργοταξίου στο Καστέλι.
Επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας ενός από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης. Το έργο θεωρείται κομβικής σημασίας για το νησί, καθώς αναμένεται να ενισχύσει δυναμικά τον τουρισμό και τις μεταφορές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφεί συμφωνία που αφορά την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού αεροναυτιλίας.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ξενάγηση στους χώρους του εργοταξίου
Σύμφωνα με το creta24, μετά την άφιξή του στο Καστέλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε βαν και πραγματοποίησε εκτενή ξενάγηση σε όλους τους χώρους του εργοταξίου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο έργο του αεροδρομίου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης που εκτελούνται στη χώρα, τόνισε ότι «θα είναι το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στη Μεσόγειο», το οποίο μετά και τη σημερινή σύμβαση που υπογράφηκε, αναμένεται να λειτουργήσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων και μέσα στο 2028. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του terminal. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος, οι οποίοι είχαν φτάσει νωρίτερα στην περιοχή, μαζί με στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)
Το «παρών» δίνουν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτές του νησιού, καθώς και δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου.
Μητσοτάκης: «Προικίζουμε την Κρήτη με σημαντικά έργα υποδομής»
«Η Κρήτη αλλάζει, η Κρήτη μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα λύνοντας εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν και θωρακίζεται πλέον με έργα υποδομής τα οποία θα της δώσουν μία πρωτοφανή ανάπτυξη και δυναμική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος και ως πρωθυπουργός αλλά και ως κρητικός, όπως τόνισε, αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι «λύνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος και προικίζουμε την Κρήτη με σημαντικά έργα υποδομής που τόσο χρειαζόταν», μιλώντας και για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.
Ο κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά το νέο διεθνές Αεροδρόμιο, ανέφερε ότι θα υποδέχεται υπερδιπλάσιες πτήσεις από αυτές που υποδέχεται σήμερα το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», σχολιάζοντας ότι και για το Ηράκλειο θα αποτελέσει όφελος η αξιοποίηση της έκτασης που τώρα βρίσκεται το αεροδρόμιο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας υπογράμμισε ότι οι εργασίες για το αεροδρόμιο έχουν φτάσει στο 67% και πως το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λειτουργήσει μέσα στο 2028. Ο πρωθυπουργός στις 15:45, ώρα Ελλάδας, θα έχει στο Ζάγκρεμπ συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković, ενώ στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στις εργασίες της διήμερης συνάντησης ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
ολες οι ειδησεις
- Λειψυδρία και πλημμύρες στο επίκεντρο ημερίδας στο ΥΠΕΞ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
- Ντιέγκο Γκαρσία: Η «αποτυχημένη» πυραυλική επίθεση του Ιράν χτυπάει κόκκινο συναγερμό στο ΝΑΤΟ – «Λανθασμένες οι εκτιμήσεις για την εμβέλεια των ιρανικών πυραύλων»
- K-Pop Demon Hunters: Μετά τo Oscar και την επιτυχία της ταινίας έρχεται.. παγκόσμια περιοδεία – Οι διαπραγματεύσεις
- Ανάλυση Reuters: Ο Τραμπ χάνει τον πόλεμο με το Ιράν – Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» η Ουάσινγκτον, μεγάλη πίεση από ενέργεια, συμμάχους και κοινή γνώμη
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr