Στρατούλης: Κανένα «ψαλίδι» στις συντάξεις
«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή δημοσιεύματα.
«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή δημοσιεύματα.
«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή δημοσιεύματα.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Στρατούλης επισημαίνει:
Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις, ούτε στις κανονικές, ούτε στις πρόωρες και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων, ούτε νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας. Αυτά τελείωσαν με την ψήφο του λαού στις 25 Ιανουαρίου.
Όσον αφορά στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο κ. Στρατούλης διευκρινίζει πως «δεν έχουμε δώσει και ούτε πρόκειται να δώσουμε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζουμε, ότι δεν θα θιγούν ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων».
«Τη μόνη εντολή που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες του υπουργείου μας, είναι να προετοιμάσουν τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις μας, για να βάλουμε οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων», σημειώνει και καταλήγει:
Έχουμε ήδη στείλει ως αρμόδιο υπουργείο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και επίκειται η άμεση κατάθεσή τους στη Βουλή, τα σχέδια νόμου για τη βελτιωμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις αναγκαίες παρατάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, καθώς και για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρονίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών.
ολες οι ειδησεις
- ΗΠΑ: Πρόστιμο 25 δισ. δολαρίων στη Meta για παραπλάνηση χρηστών με την Cambridge Analytica
- Ιλαρά: Αύξηση κατά 40% στα κρούσματα παιδιών κάτω των πέντε ετών
- Χάρι Στάιλς: Έντονη αντιπαράθεση με άνδρα που τον ακολουθούσε στη Νέα Υόρκη για αυτόγραφο – Δείτε βίντεο
- Κιμ Καρντάσιαν: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση σε North West για το Halloween 2026 με μπλε μαλλιά και punk αισθητική
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr