5 Φεβρουαρίου 2026
Δημοσίευση: 20:24'
Τελευταία ενημέρωση: 21:05'

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκρός 55χρονος οδηγός – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά σε κλειστή ιρλανδική διάβαση (Βίντεο)

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό στην περιοχή της Κομοτηνής, όπου ΙΧ παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά ποταμού εν μέσω κακοκαιρίας. Ο 55χρονος οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 20:24’
Τελευταία ενημέρωση: 21:05’
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό στην περιοχή της Κομοτηνής, όπου ΙΧ παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά ποταμού εν μέσω κακοκαιρίας. Ο 55χρονος οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 55χρονος οδηγός του ΙΧ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στην περιοχή της Κομοτηνής, σε σημείο όπου οι ιρλανδικές διαβάσεις είχαν κλείσει προληπτικά λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε μέσα στο όχημά του, το οποίο είχε παρασυρθεί από τα φουσκωμένα νερά, και μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Στο σημείο της τραγωδίας επιχείρησαν άμεσα 13 πυροσβέστες, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ Κομοτηνής, ενώ κινητοποιήθηκαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπισμού και ανάσυρσης του οχήματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το όχημα παρασύρθηκε από τα ιδιαίτερα ορμητικά νερά ποταμού της περιοχής, την ώρα που τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονταν σε εξέλιξη και η διέλευση από τις ιρλανδικές διαβάσεις είχε απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας.

Αγνόησε την απαγόρευση διέλευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., οι ιρλανδικές διαβάσεις στην περιοχή είχαν κλείσει από νωρίς και είχαν τοποθετηθεί κώνοι σήμανσης. Παρ’ όλα αυτά, ο οδηγός φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις και να επιχείρησε τη διέλευση, την ώρα που τα νερά του ποταμού ήταν ιδιαίτερα ορμητικά εξαιτίας των ισχυρών καιρικών φαινομένων.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής ξεκίνησε έπειτα από μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος ανέφερε ότι ΙΧ επιχείρησε να περάσει την ιρλανδική διάβαση στην περιοχή του Ηφαίστου και παρασύρθηκε από τα νερά, καθώς από το πρωί σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

«Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους»

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Μανώλης Ταπατζάς, χαρακτήρισε το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο συμβάν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Αυτό που συμβαίνει δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Δυστυχώς ο συμπολίτης μας προσπάθησε να περάσει με Ι.Χ τη συγκεκριμένη διάβαση, η διέλευση της οποίας είχε απαγορευτεί από την Ελληνική Αστυνομία από νωρίς το απόγευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στην επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ., διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, ενώ αναμενόταν και η συνδρομή δυτών από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο από το Xronos.gr

<

/div>


TOP NEWS

uncached