ΣΥΡΙΖΑ κατά… γαλαζοαίματων: «Προβληματική η επιλογή του επωνύμου Ντε Γκρες»
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι, αν και το ζήτημα της χορήγησης ιθαγένειας σε μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας θα μπορούσε να θεωρηθεί τυπικό, η επιλογή του επωνύμου «Ντε Γκρες», που σημαίνει «της Ελλάδος», δημιουργεί προβληματισμούς. Επισήμανε ότι η ελληνική έννομη τάξη δεν αναγνωρίζει «τίτλους ευγενείας» και υπονόησε πως μέσω αυτής της επιλογής επιχειρείται υπόγεια να παραπέμψει σε τέτοιους τίτλους.
Επιπλέον, υπενθύμισε πως το ζήτημα του πολιτειακού έχει επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα από το 1974. Σε αντιπαραβολή, υπογράμμισε πως, την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για δεκαετίες αντιμετωπίζουν άδικα εμπόδια για την πολιτογράφηση, η Νέα Δημοκρατία δίνει προτεραιότητα στην κτήση ιθαγένειας από την τέως βασιλική οικογένεια, κάνοντας πολιτικό άνοιγμα προς το ακροδεξιό ακροατήριο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Η ελληνική έννομη τάξη δεν αναγνωρίζει «τίτλους ευγενείας»
Το θέμα της ιθαγένειας σε μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας θα μπορούσε να είναι απολύτως τυπικό.
Η επιλογή όμως του επωνύμου «Ντε Γκρες», δηλαδή «της Ελλάδος», σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι προβληματική.
Η ελληνική έννομη τάξη δεν αναγνωρίζει «τίτλους ευγενείας» κάτι που επιχειρείται να υπονοηθεί υπόγεια μέσω του συγκεκριμένου επιθέτου.
Άλλωστε, το πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά & αμετάκλητα το 1974.
Όταν στις μέρες μας, χιλιάδες άνθρωποι, που ζουν με τις οικογένειές τους και εργάζονται για δεκαετίες στην Ελλάδα, βρίσκουν μπροστά τους παράλογα και άδικα εμπόδια για να πολιτογραφηθούν με νόμους της κυβέρνησης, η ΝΔ επικεντρώνεται στην κτήση ιθαγένειας για την τέως βασιλική οικογένεια, κλείνοντας το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο.
ολες οι ειδησεις
- Ολυμπιακός: Ολονύχτιο ερυθρόλευκο πάρτι στον Πειραιά και σε ολόκληρη τη χώρα (Φωτό & Βίντεο)
- Γωγώ Μαστροκώστα: Ο Χάρης Σιανίδης την αποχαιρετά με μια σπαρακτική ανάρτηση – «Μου είχες πει ότι δε θα με αφήσεις ποτέ»
- Καύσωνας από τον Μάιο στη Γαλλία – Νεκρός ένας δρομέας σε αγώνα στο Παρίσι
- Τουρκία: Ξανανοίγει το πανεπιστήμιο Μπιλγκί – Νέα απόφαση καταργεί το διάταγμα Ερντογάν
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr