Τα χρηματιστήρια σε «κόκκινο συναγερμό»: Οι δασμοί Τραμπ «κλονίζουν» τις αγορές – Υπό πίεση οι τεχνολογικοί κολοσσοί
Οι εμπορικές εντάσεις που προκύπτουν από τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές.
Οι εμπορικές εντάσεις που προκύπτουν από τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές.
Οι πρόσφατες εμπορικές πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν προκαλέσει έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, με τη Wall Street να βιώνει σημαντικές απώλειες. Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κλάδος έχει πληγεί, με την Tesla να σημειώνει πτώση 13%, ενώ η Alphabet, η Meta και η Nvidia υποχώρησαν κατά περίπου 5%.
Οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση λόγω των επιβληθέντων δασμών έχουν ενταθεί, καθώς αυτοί ενδέχεται να αυξήσουν τις τιμές, δυσχεραίνοντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη μείωση των επιτοκίων. Ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην CFRA Research, χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση ως «κατασκευασμένη διόρθωση» λόγω των δασμολογικών απειλών της κυβέρνησης.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για τους δασμούς μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε σε μια «μεταβατική περίοδο» για την οικονομία, ενώ ειδικοί εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ, οριζόμενη ως μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
«Σφίγγα» ο Τραμπ: Ύφεση στις ΗΠΑ; – Πώς μεταφράζει την «περίοδο μετάβασης»
Οι πρόσφατες αποφάσεις του Τραμπ περιλαμβάνουν την επιβολή δασμών 25% στα προϊόντα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα αυτοκίνητα να είναι μεταξύ των αγαθών που θα επηρεαστούν. Αυτή η κίνηση ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά χώρες με στενούς οικονομικούς δεσμούς με την ΕΕ, όπως η Πολωνία.
Επιπλέον, η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε ορισμένα καναδικά προϊόντα ως αντίποινα για τους δασμούς του Καναδά στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, εντείνοντας περαιτέρω τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.
Στην Ελλάδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών έδειξε ανθεκτικότητα στις διεθνείς πιέσεις, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 1.627,94 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,04%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 224,77 εκατ. ευρώ, υποδεικνύοντας την προσοχή των επενδυτών στις διεθνείς εξελίξεις.
Συνολικά, οι εμπορικές εντάσεις που προκύπτουν από τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
ολες οι ειδησεις
- Ιστορική απόφαση για τα Τέμπη: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει την ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου – Αποζημίωση 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων
- Σενάρια πρόωρων εκλογών και διαβεβαιώσεις για κάλπες το 2027
- Τσίπρας σε mode παρελθόντος: Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση και «αντίπαλος» με… γνωστή συνταγή
- Ανάμεσα στην κατάθλιψη και την μεγαλοφυΐα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr