4 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 18:49'

Τέμπη: Απορρίπτει η εισαγγελέας τις προσφυγές δύο οικογενειών για εκταφές

«Αλυσιτελείς και στερούμενες πραγματικού αντικειμένου».

Δημοσίευση: 18:49’
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

«Αλυσιτελείς και στερούμενες πραγματικού αντικειμένου».

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Κ. Παπαϊωάννου, εισηγήθηκε την απόρριψη της προσφυγής δύο οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη, οι οποίες αιτούνταν την εκταφή των σορών των συγγενών τους.

Το σκεπτικό

Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τις προσφυγές «αλυσιτελείς και στερούμενες πραγματικού αντικειμένου». Η θέση αυτή διατυπώθηκε μετά την αρχική άρνηση των Αρχών να αποσταλούν δείγματα από τις σορούς για εξειδικευμένες εξετάσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελική λειτουργός διευκρινίζει ότι η σχετική δικογραφία επικεντρώνεται αποκλειστικά στις ενέργειες των ιατροδικαστών που ανέλαβαν την υπόθεση και ελέγχονται λόγω ιατροδικαστές ελέγχονται για τα αδικήματα της:

  • Παράβασης καθήκοντος.
  • Ψευδούς βεβαίωσης.

Την υπόθεση θα παραλάβει εισηγητής, θα τη μελετήσει και θα την εισαγάγει με τη δική του πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


TOP NEWS

uncached