17 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση: 10:14'
Τελευταία ενημέρωση: 11:56'

Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με τους θεσμούς

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς θα έχει το μεσημέρι το οικονομικό επιτελείο.

Δημοσίευση: 10:14’
Τελευταία ενημέρωση: 11:56’

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς θα έχει το μεσημέρι το οικονομικό επιτελείο.

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς θα έχει το μεσημέρι το οικονομικό επιτελείο.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και πιθανόν ο υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη έρχεται ως «κατάληξη» αυτών τις προηγούμενες ημέρες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στις οποίες τέθηκαν κυρίως τα δημοσιονομικά (συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει κενό για το 2018) και τα εργασιακά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συνολική συμφωνία (μέτρα- αντίμετρα, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πρωτογενή πλεονάσματα) στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα.

Εάν οι θεσμοί επιλέξουν να ωθήσουν την όλη διαδικασία για μετά από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21- 23 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθούν πρώτα σε αυτήν τα μέτρα για το χρέος, τότε στις 7 Απριλίου θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και η συνολική συμφωνία εντός του Μαΐου.

 


TOP NEWS

uncached